Morgen weet Club Brugge of ze titel met fans in het stadion mogen vieren

© BELGA
© BELGA
Olaf Verhaeghe

Donderdag zet het coronacommissariaat het licht al dan niet op groen voor een kampioenenviering met Club Brugge-fans in het stadion komende zondag. Club, dat een tweede opeenvolgende titel al kan ruiken, heeft een aanvraag ingediend om een testevenement met 500 supporters te mogen organiseren.

Club Brugge staat op een zucht van een nieuwe titel in de hoogste voetbalklasse. Als Genk donderdagavond tegen Antwerp punten laat of de ploeg van Philippe Clement haalt zelf minstens een punt in Anderlecht, dan is de tweede opeenvolgende landstitel een feit. Mathematisch is het misschien nog niet helemaal zeker, toch zijn in Brugge de voorbereidingen op een titelfeestje al volop aan de gang.

Een van de elementen die Club daar graag zou aan toevoegen, is de aanwezigheid van een 500-tal fans in het Jan Breydelstadion komende zondag. Club Brugge diende eind april al een aanvraag voor de organisatie van een testevenement in bij minister van Sport Ben Weyts (N-VA) en het coronacommissariaat van Pedro Facon. “Voorlopig wachten wij op een signaal van de overheid”, aldus Club-woordvoerder Kirsten Willem. “De bal ligt in hun kamp, al hopen wij uiteraard vurig op een ‘go’.”

Woensdagavond volledig dossier

Het dossier van Club Brugge werd in samenspraak met het kabinet van minister Weyts opgesteld. Zij scharen zich achter het plan van de (mogelijk) toekomstige landskampioen. “Het is wachten op een advies van het coronacommissariaat. Is dat gunstig, dan moet het zeker mogelijk zijn”, oppert woordvoerder Michael Devoldere.

Dat coronacommissariaat werkt intussen verder aan het advies, zo geeft Caroline Leys, woordvoerder van Pedro Facon aan. “Het dossier is op dit moment nog niet helemaal volledig, maar de voorbije dagen werd er wel voortdurend informatie uitgewisseld”, klinkt het. “De verwachting is dat alles vanavond (woensdagavond, red.) beschikbaar moet zijn, waarna we in de loop van donderdag een advies kunnen formuleren.”

Club-fans die de titel met hun blauw-zwarte helden in Jan Breydel willen vieren, moeten dus nog eventjes geduld oefenen. Donderdag weten we alvast heel wat meer. Zondag ontvangt Club Brugge het nummer twee in de stand en de laatste concurrent in de titelstrijd, Racing Genk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.