Morgane (14 maanden) uit Koekelare is fotomodel voor mama én babymerken

Het kleinste fotomodelletje van Koekelare woont wellicht in de Oostmeetstraat. Morgane, de dochter van Jolien Dewispelaere en Pieter Doom, stond al model voor verschillende merken en winkels zoals het populaire pyjamamerk Woody en babywinkel Mimi Baby. “Morgane leeft helemaal op als ze een fotocamera ziet”, zegt mama Jolien die ondertussen een webshop is gestart met zelfgemaakte haaraccessoires.

Pieter en Jolien met hun schattige dochter Morgane die zich helemaal in haar sas voelt voor de camera. © gf

Jolien Dewispelaere en Pieter Doom baten in de Oostmeetstraat afhaalrestaurant Tapasta uit. De pasta- en tapaszaak groeide ondertussen ook uit tot een cateringbedrijf met foodtruck. En sinds hun dochtertje Morgane 14 maanden geleden het levenslicht zag, is daar ook nog Petite Morgane bijgekomen. Een webshop waarvoor mama Jolien zelfgemaakte turbans, haarbandjes, mutsjes en zonnehoedjes verkoopt. “Ik vond niet mijn helemaal mijn ding in dat aanbod en ging daarom zelf aan de slag met de naaimachine – dankzij mijn mama heb ik leren naaien. In eerste instantie enkel en alleen voor Morgane, maar toen ik meer en meer de vraag kreeg van andere mensen om ook iets voor hen te maken, ben ik een webshop begonnen. Al is het geen webshop in de vorm van een website, maar kunnen mensen mij contacteren via mijn Instagram- en Facebookpagina”, begint Jolien.

Model voor Woody

De kleine Morgane stond zelf model voor de creaties van Jolien en dat werd al snel opgemerkt. “Ik werd steeds meer gevraagd door merken en winkels om toegestuurde accessoires en kleertjes te promoten via mijn Instagrampagina die bleef aangroeien tot ondertussen meer dan 2.300 volgers. Plots werd Morgane ook gevraagd voor fotoshoots. Zo stond ze onder meer al model voor het pyjamamerk Woody en de babywinkel Mimi Baby uit Jabbeke.”

Of Morgane zich gemakkelijk schikt naar de wensen van de fotograaf? “Toch wel, Morgane leeft zelfs helemaal op als ze een fototoestel ziet”, lacht Jolien. “Ze is helemaal niet verlegen en voelt zich heel goed voor de camera. Ze heeft dat nochtans niet mee van mij, want ik sta helemaal niet graag op de foto! Ik ben zelf geen meisje-meisje, maar Morgane is dat wel. Voor haar geboorte had ik nochtans gezegd dat ik haar geen roze kleren zou aandoen. Maar nu zie ik dat ze er zo mooi mee is! Veel mama’s zullen mij wel begrijpen…” (knipoog)

instagram.com/mama.van.morgane

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.