Mora Mora Rum wint twee medailles op prestigieuze San Diego Spirits Festival

Redactie KW

De Belgische Rum ‘Mora Mora’, geproduceerd door The Bassets Craft Distillery in Ruiselede, kaapte recent twee medailles weg op het ‘San Diego Spirits Festival’ in de categorieën ‘beste product’ en ‘beste branding en verpakking’.

Het festival, dat sinds 2009 bestaat, is het platform voor de selecte wereldtop van de craft cocktail scene, met competities tussen bartenders, tastings, seminaries en prijsuitreikingen. Lux International bekroonde het festival in 2016, 2017 en 2018 tot het beste ‘cocktailfestival’ ter wereld.

Het Belgische rum-based likeurmerk ‘Mora Mora’ won er maar liefst twee medailles: Een design award voor de beste branding & verpakking én een zilveren medaille in de categorie beste product.

Echte vanille uit Madagascar

Mora Mora werd bedacht door de Belg Philip Verhelst en zijn vrouw Fanja die afkomstig is uit Madagascar. Het recept komt oorspronkelijk van haar grootmoeder. Fanja verfijnde het in haar restaurant aan de Saône in Frankrijk.

Mora Mora wordt gemaakt op basis van de traditionele receptuur uit Madagascar met ingrediënten die het eiland wereldberoemd maken, zoals de echte vanille uit Madagascar, amandelen, koffie en appelsienen. Fanja en Philip kregen zoveel positieve reacties op het recept, dat het koppel besloot om het verder te commercialiseren.

Heerlijke nasmaak

Mora Mora is niet zomaar een Rum, maar een speciale Rumlikeur. De smaak is toegankelijk en bevat extra een zoete toets door de vanille. De combinatie met de koffiebonen zorgt ervoor dat deze rum perfect puur gedronken kan worden en geeft een heerlijke nasmaak.

Een zoet en zacht digestief voor na de maaltijd of als aperitief. Door het alcoholpercentage van 32% is Mora Mora een subtiele drank die perfect met enkele blokjes ijs genoten kan worden voor wie van iets frissers houdt. Perfect voor de aankomende winterse (feest)dagen!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.