Mopshondje Luna zomaar aangevallen door andere hond: “Stafford beet in haar hals”

Luna herstelt van de aanval en van de operatie.© GF
Luna herstelt van de aanval en van de operatie.© GF
Redactie KW

Het leven van het vierjarige mopshondje Luna heeft in Eernegem aan een zijden draadje gehangen na een brutale aanval door een andere hond.

Baasje Frederic Lecocq (38) was net met het mopsje vertrokken voor een wandeling, toen plots een american stafford uit een voordeur kwam gestormd. “Het beest beet in de hals van Luna en loste niet. Twee minuten lang probeerde ik, samen met een voorbijganger, mijn hond te redden. Haar nek en hals waren rondom rond opengereten”, zegt Frederic. “Ik wil andere wandelaars waarschuwen.”

Het incident gebeurde dinsdagavond ter hoogte van café Germinal in de Stationsstraat in Eernegem bij Ichtegem. “Het ging allemaal enorm snel”, vertelt Frederic. “Aan de overkant van de straat ging plots een voordeur open en die american stafford spurtte richting Luna. Ze had niet eens zitten blaffen en was zich van niets bewust.”

Ernstige verwondingen

“Tot vier keer toe werd ze vol in de hals gebeten en ze bloedde hevig. Nadat de toegesnelde voorbijganger en ik Luna pas na twee minuten konden bevrijden uit de greep van de stafford, zag ik aanvankelijk maar één grote wonde. Bij de dierenarts bleek de situatie evenwel héél ernstig. Rondom rond was de huid van haar nek en hals opengereten. De operatie bij de dierenarts heeft dan ook heel wat tijd in beslag genomen”, doet Frederic het verhaal.

“Na de aanval werd de stafford simpelweg binnengehaald door de kinderen van het huis. ‘Ik laat het hier niet bij’, riep ik naar hun ouders. ‘Dien maar klacht in’, was hun antwoord. Ik heb dan maar de politie gebeld en ook de gemeente Ichtegem verwittigd. Ik hoop dat die mensen de verantwoordelijkheidszin hebben om de dierenartskosten van 400 euro te betalen. Er is evenwel nog geen briefje in de bus gevallen met excuses, noch een telefoontje. Ik heb mij jammer genoeg al laten vertellen dat ik op geen cent hoef te rekenen, maar ik hoop dat het tegendeel waar is”, zegt Frederic.

Trauma

De politie bevestigt dat er een klacht is ingediend. Ondertussen herstelt Luna van de aanval en operatie. “Maar ze is getraumatiseerd en blijft stilstaan als we gaan wandelen. Pas wanneer ik haar gerust stel en duidelijk maak dat de kust veilig is, wandelt ze heel behoedzaam verder. Erg zielig om te zien”, zucht Frederic. Hij wil vooral andere baasjes waarschuwen. “ Weet dat er een heel gevaarlijke hond woont in de Stationsstraat nabij café Germinal. De plaats valt in elk geval te vermijden.” BB

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.