Moorsleedse brandweer rukt uit naar trouwe kompaan Franky Vermeulen

Een delegatie van de brandweer kwam collega Francky Vermeulen die met pensioen ging bedanken.©jan_stragier;Jan Stragier foto JS
Een delegatie van de brandweer kwam collega Francky Vermeulen die met pensioen ging bedanken.©jan_stragier;Jan Stragier foto JS
Redactie KW

Brandweerman Franky Vermeulen (60) zegde na dertig jaar de Moorsleedse brandweer vaarwel. Hij geniet voortaan van een welverdiend persoon. Franky werd op dinsdagavond 1 december, totaal onverwacht, nog eens in de bloemetjes gezet door het brandweerkorps.

Een brandweerwagen snelde op dinsdagavond 1 december naar de Emiel Jacqueslaan waar Franky met zijn vrouw Greta woont. Sirenes lokten de graaggeziene brandweerman en zijn vrouw naar buiten.

Daar kreeg hij van zijn brandweercollega’s, die de voorbije jaren uitgroeiden tot goede vrienden, bloemen en een welverdiend applaus. Franky was zichtbaar geëmotioneerd en uitte zijn dankbaarheid voor het mooie gebaar. “Dit had ik echt niet verwacht. Het doet met iets”, aldus de Moorsledenaar.

Grote branden

Franky Vermeulen startte in 1991 bij de Moorsleedse brandweer. “Voormalig brandweercommandant Ignace Van Poucke was een goede vriend van me. Door hem sloot ik me ook aan bij de brandweer.”

Daar bouwde Franky de voorbije 30 jaar veel nieuwe mooie vriendschappen op. “Ik raad dan ook iedereen aan om bij de brandweer te gaan. Je leert er nieuwe mensen kennen en je helpt er anderen mee.”

De 60-jarige brandweerman kijkt terug op een mooie carrière bij de brandweer. Zo hielp hij mee bij het blussen van verschillende grote branden. “Onder andere de brand in een grote varkensstal langs de Dosseweg blijft me bij. Spijtig genoeg moesten we ook tussenkomen bij heel erg zware ongevallen. Onder andere een dodelijk ongeval langs de Roeselaarsestraat blijft op mijn netvlies gebrand.”

Mensen zoals Franky leven nog onder de mensen en staan ten dienste van de parochie

De Moorsledenaar werkte jarenlang als metaalarbeider bij de firma Demaitere in Moorslede. “Dankzij de goede afspraken met mijn baas kon ik telkens bij een oproep mee uitrukken met de brandweer. Ik ben die mensen dan ook heel erg dankbaar.” Franky ging in februari met pensioen bij Demaitere, bijna een jaar later zegt hij nu ook de brandweer vaarwel. “Maar ik denk dat ik toch nog af en toe in de brandweerkazerne te zien zal zijn.”

Franky is alvast nog meer dan welkom in die kazerne. “Mensen zoals Franky leven nog onder de mensen en staan ten dienste van de parochie. Franky en zijn vrouw Greta waren de voorbije jaren van goudwaarde voor de werking van de brandweer”, aldus brandweerofficier Filip Louagie.

Nieuwe krachten

Hij beseft dat Franky vervangen niet vanzelfsprekend is. “Doordat hij binnen de gemeente werkte en onmiddellijk beschikbaar was, was dat voor ons iemand waar we op elk moment konden op rekenen. We hebben het geluk dat zich inmiddels vier nieuwe krachten hebben aangeboden om bij de brandweer te gaan. We hopen dat zij binnen een jaar inzetbaar zijn bij interventies.” (BF)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten