Moorslede telde volgens Sciensano de afgelopen zeven dagen elf nieuwe besmettingen en is daarmee na Ledegem en Kortrijk het derde zwaarst getroffen van West-Vlaanderen. Het gemeentebestuur organiseerde gisteren een crisisoverleg en daar werd beslist om vanaf morgen in alle openbare gebouwen van de gemeente een mondmasker te verplichten.

Door zelf onderzoek uit te voeren, kunnen we veel gerichter ingrijpen - burgemeester Ward Vergote

Afgelopen donderdag stelde burgemeester Ward Vergote (Visie) de situatie nog aan de kaak, want de officiële cijfers van Sciensano kwamen niet overeen met cijfers die hij verkreeg na een rondvraag bij de huisdokters van zijn gemeente. Geplande evenementen in de gemeente kunnen nog altijd plaatsvinden, behalve wanneer de Veiligheidsraad vandaag andere maatregelen voorlegt. "We zullen er wel nauw op toezien dat de organisatoren alle voorschriften nauw opvolgen", benadrukt burgemeester Ward Vergote.

Vanaf nu zal Moorslede ook dagelijks cijfers opvragen bij alle huisartsen van de gemeente. "Daar starten we morgen al mee. Zo willen we het aantal besmettingen zelf in kaart brengen. De cijfers van Sciensano hebben een vertraging van enkele dagen en bovendien weten we ook niet waar ze exact vandaag komen. Door zelf onderzoek uit te voeren, kunnen we veel gerichter ingrijpen. We willen het aantal besmettingen in onze gemeente zo snel mogelijk opnieuw zien zakken en uit die topvijf van zwaarst getroffen gemeenten raken."

Moorslede telde volgens Sciensano de afgelopen zeven dagen elf nieuwe besmettingen en is daarmee na Ledegem en Kortrijk het derde zwaarst getroffen van West-Vlaanderen. Het gemeentebestuur organiseerde gisteren een crisisoverleg en daar werd beslist om vanaf morgen in alle openbare gebouwen van de gemeente een mondmasker te verplichten.Afgelopen donderdag stelde burgemeester Ward Vergote (Visie) de situatie nog aan de kaak, want de officiële cijfers van Sciensano kwamen niet overeen met cijfers die hij verkreeg na een rondvraag bij de huisdokters van zijn gemeente. Geplande evenementen in de gemeente kunnen nog altijd plaatsvinden, behalve wanneer de Veiligheidsraad vandaag andere maatregelen voorlegt. "We zullen er wel nauw op toezien dat de organisatoren alle voorschriften nauw opvolgen", benadrukt burgemeester Ward Vergote.Vanaf nu zal Moorslede ook dagelijks cijfers opvragen bij alle huisartsen van de gemeente. "Daar starten we morgen al mee. Zo willen we het aantal besmettingen zelf in kaart brengen. De cijfers van Sciensano hebben een vertraging van enkele dagen en bovendien weten we ook niet waar ze exact vandaag komen. Door zelf onderzoek uit te voeren, kunnen we veel gerichter ingrijpen. We willen het aantal besmettingen in onze gemeente zo snel mogelijk opnieuw zien zakken en uit die topvijf van zwaarst getroffen gemeenten raken."