Moorslede schrapt kerst- en nieuwjaarsevenementen

Burgemeester Ward Vergote had weinig positief nieuws te melden. © jan_stragier foto JS
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Door de coronacrisis en de vele besmettingen op dit ogenblik zijn er al tal van evenementen afgelast. Ook het gemeentebestuur besliste om enkele evenementen te schrappen.

“Gezien de hoge besmettingscijfers en de nieuwe coronamaatregelen, onlangs genomen door het federaal overlegcomité, hebben de organiserende verenigingen en de gemeente gezamenlijk beslist om de nieuwjaarsreceptie in het brandweerarsenaal van Moorslede op 8 januari te annuleren.” Voor de nieuwjaarsreceptie voor het personeel wordt er mogelijks nog een alternatief uitgewerkt.

Het coronavirus raast momenteel door onze provincie. Ook in Moorslede zijn de cijfers de voorbije weken slecht. “De situatie is ook hier heel ernstig, maar we kiezen ervoor om de federale maatregelen te volgen. We zullen daar ook geen uitzonderingen op maken”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie).

Het gemeentebestuur besliste wel om enkele evenementen te annuleren. Onder meer de nieuwjaarsreceptie voor inwoners in het brandweerarsenaal dus. “Met spijt in het hart wordt dit evenement geannuleerd. Hopelijk kan het volgend jaar wel doorgaan”, aldus de burgemeester.

The Masked Moislénare

Op de eerste zaterdag van januari organiseert het bestuur telkens een mooi nieuwjaarsfeest voor alle medewerkers en hun partner. “De laatste jaren werd er daarvoor een werkgroep samengesteld, die er telkens een schitterende thematische avond van maakt. Dit jaar zou dat ‘Make Moorslede Great Again After Corona’ zijn geweest”, aldus Ward Vergote.

“Er wordt gekeken om formule van The Masked Moislénare’ misschien te herhalen”

Vorig jaar werd een coronaproof digitaal alternatief in elkaar gebokst: ‘The Masked Moislénare’. Er werden opnames gemaakt van onherkenbare personeelsleden die het beste van zichzelf gaven met een bekend liedje. Dat werd op de avond van de nieuwjaarsreceptie gestreamd voor de rest van de medewerkers, terwijl men kon genieten van een lekker takewaymenu.

“Een formule die door iedereen erg gesmaakt werd. Momenteel wordt er nagedacht of we deze formule kunnen herhalen met hier en daar een verfijning van het concept. Daar gaat uiteraard heel veel voorbereidend werk aan vooraf. Hopelijk heeft de werkgroep voldoende tijd om alles in elkaar te steken.”

Geen Kerstsfeerterras

Inmiddels heeft ook Dadizele Onderneemt, de ondernemersvereniging in Dadizele, beslist om haar kerstsfeerterras te annuleren. Dat evenement, waarbij de plaatselijke horecazaken in het verleden betrokken werden, stond gepland op 17 december.

“Met veel enthousiasme was de werkgroep dit gezellig evenement aan het voorbereiden, maar uiteindelijk heeft corona voor het tweede jaar op rij roet in het eten gegooid. Wij hopen met zijn allen dat de editie 2022 een topper zal worden”, aldus de burgemeester die ook communicatieverantwoordelijke is bij de ondernemersvereniging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier