Moorslede neemt extra maatregelen tegen coronavirus

© (Foto Pixabay)
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Moorslede lanceert extra maatregelen om het coronavirus in Moorslede en deelgemeente Slypskapelle en Dadizele te bestrijden. Zo zijn alle evenementen, waaronder de avondmarkt op 15 augustus, afgelast.

Vanaf woensdag 29 juli is het verplicht om in het volledige gebied binnen de bebouwde kom van Moorslede, Slypskapelle en Dadizele een mondmasker te dragen. Ook op alle parkings van supermarkten, rusthuizen en sportcentra en op de parking van het Vierkavenbos moet je een masker op hebben. “Daarnaast hebben we ook beslist om alle evenementen in de gemeente op openbaar domein en/of in openbare gebouwen te annuleren, tot en met 31 augustus”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie).

Daardoor kan onder ander de jaarlijkse avondmarkt op 15 augustus in Dadizele, die elk jaar duizenden bezoekers naar de gemeente lokt, niet doorgaan.”Heel erg jammer, maar de enige juiste beslissing”, aldus Rik Knockaert, voorzitter van ondernemersvereniging Dadizele Onderneemt die de avondmarkt voor de derde keer zou organiseren. “We hadden een alternatief in ‘t Torreke in petto, maar ook dat is onmogelijk met de huidige coronacijfers.”

Coronabesmettingen gestabiliseerd

Die cijfers zijn binnen de gemeentegrenzen inmiddels gestabiliseerd, terwijl er enkele weken geleden nog een piek was in deelgemeente Dadizele. “We hebben een goed contact met de huisartsen die ons dagelijks de cijfers bezorgen via onze online tool. We zien momenteel geen clusterbesmettingen”, aldus Vergote. De gemeente raadt ook iedere bewoner aan zich in te schrijven op de informatienetwerk ‘Info 8890’. Via dat kanaal brengt de gemeente haar bewoners op de hoogte van de coronamaatregelen. “Meer dan 1.000 inwoners schreven zich inmiddels in. Wij geven hen telkens de laatste updates mee via mail. Wij zouden hen nu ook vragen om als ambassadeur op te treden. Wanneer ze merken of vermoeden dat iemand niet op de hoogte is van de maatregelen, vragen wij hen om informatie te verschaffen aan die mensen en/of heen aan te raden zich in te schrijven op dit kanaal. Zo kunnen we zoveel mogelijk mensen bereiken.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier