Moorslede krijgt tutjesboom op centrale plaats in de gemeente

Gert-Jan Hovaere met zoon Jeroom die met zijn fopspeen alvast het goede voorbeeld geeft.© (Foto GF)
Gert-Jan Hovaere met zoon Jeroom die met zijn fopspeen alvast het goede voorbeeld geeft.© (Foto GF)
Redactie KW

Gert-Jan Hovaere (N-VA) is papa van Jeroom (2) en sedert vorige week donderdag Briek. Tijdens de gemeenteraad deed hij het voorstel om een tutjesboom te voorzien. “Dat is een mooie, grote boom die vol hangt met kleurrijke lintjes op een centrale plaats in de gemeente”, zegt hij. “Daar kunnen ouders, samen met hun kind, hun tutje achterlaten aan een gekozen lintje.”

Het voorstel werd unaniem goedgekeurd. Zij die hun luiers ontgroeien en hun troostende fopspeen vaarwel zeggen zullen dat in de toekomst dus ook in Moorslede kunnen. Een tutjesboom staat er onder meer al in Staden, Roeselare, Meulebeke, Aalter, Edegem en Antwerpen. “Als je kijkt naar deze gemeenten, zijn dit goed uitgewerkte projecten waar nog weinig aan toegevoegd moet worden”, aldus Gert-Jan.

Sinterklaas

“Een tutjesboom biedt de mogelijkheid de kinderen er attent op te maken dat ze te oud worden voor een fopspeen. Een hulpmiddel om van die verslaving af te raken, is de hulp van een tutjesboom. Sinterklaas neemt alle lintjes mee op 6 december. Een mooi, fantasierijk verhaal en de kinderlijke onschuld doen de rest.”

“Een tutjesboom voor kinderen die te oud worden voor een fopspeen”

“We zijn daarmee bezig en denken aan het nieuw bos van zo’n 2,5 hectare aan De Koekuit in de buurt van de Puitstraat tegen de grens met Roeselare”, aldus schepen van Milieu Sherley Beernaert (STERK). “Mogelijks wordt dat een geboortebos en kan zo’n tutjesboom daar dan perfect. Het is nog niet volledig uitgewerkt. We gaan evalueren na een jaar hoe het draait en werkt.”

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.