Moorslede kan in 2022 uitpakken met BK wielrennen voor junioren

Schepen van Sport Jürgen Deceuninck. © JS
Redactie KW

De gemeente Moorslede organiseert in 2022 het Belgisch kampioenschap wielrennen voor zowel jongens als meisjes. De gemeente betaalt hiervoor 25.000 euro aan de wielerbond.

Schepen van Sport Jürgen Deceuninck (STERK), zelf een ex-wielrenner, maakte het nieuws donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad. “Het BK zal wellicht plaatsvinden op zondag 29 mei“, zegt de schepen. “Het zal een jaar voorbereiding vragen. We gaan overleggen met de plaatselijke wielerclubs om samen te werken. Eerst gaan de meisjes koersen voor hun driekleur, nadien de jongens. Het wordt een parcours in Moorslede.”

Moorslede profileert zich met het binnenhalen van het BK nog maar eens als wielergemeente. Op exact dezelfde plaats waar in 1950 wijlen Briek Schotte wereldkampioen wielrennen werd, vond op Hemelvaartsdag donderdag 25 mei 2017 de aankomst van de tweede rit van de Baloise Belgium Tour voor profs plaats. De etappe kwam rechtstreeks op televisie.

Sinds 2015 eindigde in Moorslede tweemaal een rit van de Lotto Belgium Tour, de grootste en enige rittenkoers voor vrouwen elite in België. En na een jaar onderbreking gebeurde dit in Dadizele. “Dit jaar evenwel niet omdat we ons geld willen investeren in het BK in 2022”, zegt schepen Deceuninck. De gemeente betaalde vorig jaar tienduizend euro voor de rit van de Lotto Belgium Tour. (ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier