Moorslede is de gaststad voor tweede rit Lotto Belgium Tour

Na de geslaagde editie van vorig jaar vindt het damespeloton terug de weg naar Moorslede voor de tweede rit van de wielerronde Lotto Belgium Tour. (foto JS) © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

Op woensdag 11 september strijkt het internationale vrouwenpeloton voor het tweede jaar op rij neer in de gemeente. De wielerwedstrijd start in Moorslede, de eindstreep wordt getrokken in de Beselarestraat in Dadizele.

Het gemeentebestuur wist de voorbije jaren al enkele mooie wielerwedstrijden naar de gemeente te halen. Daarbij valt op dat de gemeente voluit ook de kaart van het vrouwenwielrennen trekt.

Ook over Steenstraat

“Na de geslaagde editie van vorig jaar vindt het damespeloton terug de weg naar onze gemeente voor de tweede rit van de wielerronde Lotto Belgium Tour”, vertelt schepen van Sport Jurgen Deceuninck (STERK). Die wielerronde wordt verreden van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 september. Gaststeden zijn Mettet, Moorslede, Willebroek en Geraardsbergen.”

“Na een tijdrit in Mettet is Moorslede gaststad voor de eerste rit in lijn.”

“Het vrouwenpeloton start om 14 uur vanop de Marktplaats en verlaat via de Iepersestraat de gemeente. In een eerste gedeelte gaat het richting Klerken en ook de kasseien in de Steenstraat krijgen de vrouwen voor de wielen.”

“Anderhalf uur na de start komt het peloton vanuit de richting Passendale terug naar Moorslede om via de Dadizeelsestraat, Potterijstraat, Kleine Roeselare en Peperstraat een eerste keer voorbij te komen aan de aankomstlijn in de Beselarestraat in Dadizele. Daarna staan er nog drie plaatselijke ronden op het programma. De aankomst van de eerste rensters wordt verwacht tussen 17 en 17.30 uur.”

“Wie er zelf niet bij kan zijn, kan de laatste 35 kilometer volgen via de livestream van Sporza”, geeft de schepen nog mee.

Verkeersmaatregelen

Aan de wielerwedstrijd zijn verschillende verkeersmaatregelen verbonden. Op de parking van GC De Bunder en de Marktplaats in Moorslede geldt op de dag van de wedstrijd een parkeerverbod tussen 10 uur en 14.30 uur. Van 12 uur tot 14.30 uur is het verboden te parkeren in de Iepersestraat. Van 12 uur tot 18 uur geldt een parkeerverbod in de 6de Jagersstraat. De Marktplaats, Kerkstraat en Marktstraat zijn verkeersvrij van 13 uur tot 14.30 uur. In de Stationstraat is het verboden te parkeren van 14 tot 16 uur.

Op wijk het Kapelleveld in Dadizele geldt een parkeerverbod van 14 tot 18 uur. Tussen het Kapelleveld en de Remi-Dewittestraat kan men ook niet parkeren vanaf 8 uur. Tussen de Remi-Dewittestraat en de Kernemelkstraat geldt eveneens een parkeerverbod vanaf 14 uur.

“Ook in alle straten die binnen de plaatselijke ronde vallen, kan niet geparkeerd worden”, bevestigt schepen Jurgen Deceuninck. Van 14 uur tot 18 uur geldt eenrichtingsverkeer op het plaatselijke parcours in de richting van de renners. De Ridder-Janlaan is volledig verkeersvrij van 14 tot 18 uur, uitgezonderd plaatselijk verkeer. Het volledige parcours is terug te vinden op de website www.lotto-belgiumtour.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier