Moorslede haalt 400 zware tractoren en vrachtwagens van stal

Redactie KW

Op zondag 29 mei organiseert Evelien Hillewaere opnieuw de Meipulling of trekkertrek. Ze rekent op zo’n 400 deelnemers. Het gros daarvan met zware tractoren, een 100-tal met vrachtwagens, jeeps en oldtimers. is met Vorig jaar zamelde ze op die manier 2.000 euro in voor de muco-vereniging.

Op de terreinen van het loonbedrijf wordt op zondag 29 mei vanaf 10 uur de Meipulling georganiseerd. De wedstrijdweide, het parkeerterrein voor de deelnemers en de parkeerweide voor de bezoekers liggen al klaar in de Lolliestraat. Het gaat om een indrukwekkende oppervlakte. “Dat hebben wij nodig voor de 325 standaardtractoren die zijn ingeschreven voor de pulling. Dat is een wedstrijd waarbij tractoren moeten proberen om een sleepwagen, met daarop zware gewichten, zo’n 100 meter ver te rijden. Naast de standaardtractoren zijn er ook nog vrachtwagens, jeeps, oldtimers én speciaal zwaar uitgeruste sportklasse-tractoren,” vertelt Evelien, die zelf in die speciale klasse deelneemt.

Met 50 vrijwilligers

Om de wedstrijd en de ambiance er rond in goede banen te leiden doet Evelien een beroep op een 50-tal vrijwilligers. Maar de organisatie zelf , het promoten van het evenement, het zoeken én vinden van de sponsors, het inschrijven van de deelnemers, doet zij helemaal in haar eentje.

Met de trekkertrek van 29 mei wil Evelien geld bijeen krijgen om het muco-onderzoek te steunen en om ervoor te zorgen dat muco-patiënten een zo gewoon mogelijk leven kunnen leiden. “We kiezen voor een trekkertrek omdat dat een van onze hobby’s is,” legt Evelien nog uit. “Bovendien, een tractor heeft ook zuurstof nodig om goed te kunnen rijden en trekken.” .

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.