Moorseelse school beëindigt schooljaar na coronabesmettingen

Ter illustratie. © (Foto BAMO)
Redactie KW

Twee personeelsleden van BAMO Moorsele en een kleuter uit diezelfde school testten positief op COVID-19. De kleuter zou niet in contact zijn gekomen met de twee besmette personeelsleden. De schooldirectie nam daarop de beslissing om de school niet meer te openen op maandag en dinsdag.

Afgelopen week testten twee personeelsleden van BAMO, de vrije basisschool Moorsele, positief op COVID-19. Vrijdagavond bleek dat er ook een kleuter uit het tweede/derde kleuter besmet is met het virus. De kleuter had geen contact met de betrokken personeelsleden.

“In samenspraak met het CLB en het Agentschap Zorg en Gezondheid, besliste ons schoolbestuur om het schooljaar vroegtijdig te beëindigen”, staat te lezen in een brief die het schoolbestuur naar de ouders van de BAMO-school stuurden. Ze beklemtonen dat er daar geen medische reden toe is en er zeker geen reden is tot paniek. Toch wil de school geen onnodige risico’s nemen en zal er dus geen school meer zijn op maandag 29 en dinsdag 30 juni 2020.

De ouders van de klasgenootjes van de besmette kleuter werden vandaag zaterdag opgebeld met meer informatie. De directie begrijpt dat dit voor de leerlingen geen leuke boodschap is om op die manier het schooljaar te moeten afsluiten. Ouders die geen oplossing kunnen vinden voor opvang op maandag en dinsdag, kunnen uitzonderlijk terecht in een noodopvang. Die zal doorgaan in OC de Stekke in Moorsele van 07.30 tot 17.30 uur.

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten