Moorseelse modelvliegclub houdt weer fly-in

Modelvliegclub WVLAC organiseert zondag 1 september op het vliegveld van Moorsele zijn vierde fly-in. U kunt er van 10 tot 19 uur gratis een heel gamma aan telegeleide drones, helikopters en vliegtuigen aan de grond en in de vlucht bewonderen.

© (Foto AV)

De West-Vlaamse Aero Club Moorsele, zoals de vereniging officieel heet, had er al 34 succesvolle airshows opzitten toen het bestuur het geweer van schouder wisselde en voor een fly-in koos. Dat maakt dat het evenement niet langer beperkt wordt door een vooraf vastgelegd programma, maar de modelvliegers die komen opdagen de kans biedt met hun toestel het luchtruim te kiezen als ze willen (en als het past in het tijdschema). Vaak kan een deelnemer hierdoor meerdere vluchten maken en krijgen de toeschouwers vaak ook meer toestellen te zien. Bovendien is het evenement gratis. “Dit zorgt, net als bij bevriende clubs die volgens een zelfde systeem werken, voor een grotere tevredenheid en meer volk”, zegt voorzitter Bart Deré. “Bovendien valt het bij veel piloten ook in de smaak dat ze al op zaterdag in Moorsele kunnen neerstrijken en eventuele testvluchten kunnen maken.”

De formule van de fly-in zorgt er volgens Bart wel voor dat meer Vlaamse en Belgische modelvliegers de weg naar Moorsele wisten te vinden en dat het aantal deelnemers toeneemt. “Door onze jarenlange ervaring en de vele contacten die we opbouwden, kunnen wij ons publiek echter meestal ook wel enkele demonstraties door buitenlandse showteams aanbieden.”

Toeschouwers – en vooral kinderen en jongeren- die bij het aanschouwen van al dit moois ook wel eens willen proberen of modelbouw en -vliegen hen ligt, kunnen op zondag 8 september vanaf 14 uur naar het WVLAC-clublokaal voor een demonstratienamiddag. Na een korte uiteenzetting en de nodige oefening op een vluchtsimulator (lees: met een computer en projectie op de muur), kunnen handige Harry’s nog voor de namiddag om is met een lestoestel een eerste echte testvlucht maken.

Meer info op www.wvlac.be

(AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.