Moordzaak Gerdy Delannoy: Izegem neemt afscheid van “man met een gouden hart”

Wouter Vander Stricht

Gerdy Delannoy, die vorige week vermoord werd door zijn partner Steven M., kreeg zaterdagmiddag een mooie afscheidsdienst. Maar de familie blijft uiteraard ontroostbaar achter nadat de Kachtemnaar op brutale wijze werd gedood. Gerdy was ook lange tijd actief in het voetbal, als afgevaardigde bij SV Izegem. Opvallend was dat op een van de voetbalfoto’s die de revue passeerden ook Kurt Lefevere stond. Ook hij werd vermoord door zijn partner, ook dat gebeurde in Ingelmunster.

Zowat 300 mensen namen afscheid van Gerdy Delannoy die vorige week op werkelijk brutale wijze in Ingelmunster werd vermoord. Zijn nichtje Alice sprak mooie woorden over haar lieve nonkel die de deur altijd openzwaaide als ze bij meme en pepe op bezoek gingen. Ook haar broer Victor herinnerde zich de leuke tijden met nonkel en Gerdy’s broer Franky haalde jeugdherinneringen op. Pa Werner en ma Jeannette spraken de hoop uit dat hij maar was teruggekeerd naar huis. Dan was dit alles niet gebeurd.

Moordzaak Gerdy Delannoy: Izegem neemt afscheid van

Het leven van Gerdy, een man met een gouden hart, werd geschetst en ook zijn levensmotto ‘Ben wie je bent’ werd enkele keren aangehaald. Gerdy was wie hij was. Hij had een leuke jeugd in Kachtem, moest als milicien in de tijden van de CCC-aanslagen de kerncentrales van Doel bewaken en werkte daarna het gros van zijn beroepsloopbaan bij Van Honsebrouck. Kaarten deed hij graag en vinkenieren was zijn passie. Een riant bod op zijn beste vink wees hij af, hij hield van zijn hobby.

Moordzaak Gerdy Delannoy: Izegem neemt afscheid van

Ook voetbal was een van zijn hobby’s. Hij was fervent fan van Club Brugge en hij was jarenlang een helpende hand bij SV Izegem. Foto’s van Gerdy ‘in de reke bij zijn vink’ en Gerdy met zijn vertrouwde Palmke in de hand, passeerden de revue. Ook foto’s als afgevaardigde bij SV Izegem. En op een van die foto’s prijkte Gerdy bij de reserven van SV Izegem met in dat team Kurt Lefevere. Opvallend want ook hij werd vermoord, in Ingelmunster en door zijn geliefde. Kurt Lefevere werd op 27 december doodgestoken voor Sandy Deserranno die daarvoor in 2013 20 jaar cel kreeg.

Moordzaak Gerdy Delannoy: Izegem neemt afscheid van

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier