Mooiste natuurfoto’s ter wereld ook de komende jaren te zien in het Zwin

De winnende foto. © Yongking Bao
Redactie KW

De wereldberoemde tentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’ was afgelopen zomer voor het eerst te gast in het Zwin Natuur Park. De samenwerking krijgt een krachtig vervolg.

Het Zwin Natuur Park en het Natural History Museum in Londen bereikten een samenwerkingsakkoord over het uitlenen van de wereldberoemde tentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’.

De komende even jaren, 2020, 2022 en 2024, zal de tentoonstelling met de 100 mooiste natuurfoto’s van de wereld tijdens de zomermaanden in het Zwin Natuur Park te gast zijn.

Op de foto Zwindirecteur Ina De Wasch met de Chinese fotograaf Yongqing Bao die met de winnende foto Moments een confrontatie brengt tussen een vos en een marmot.
Op de foto Zwindirecteur Ina De Wasch met de Chinese fotograaf Yongqing Bao die met de winnende foto Moments een confrontatie brengt tussen een vos en een marmot.© DM

Het Zwin Natuur Park was afgelopen dinsdag, als enige Belgische organisatie, aanwezig tijdens de 55ste awarduitreiking in Londen waar tal van topfotografen van over de hele wereld verzamelden. De eerste prijs ging naar de Chinees Yongking Bao met de foto ‘Moments’, waarop de confrontatie tussen een vos en een marmot werd vastgelegd. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier