Mooimakers rusten niet in coronatijd

© (Foto JM)
Redactie KW

De Ardooise Mooimakers blijven niet in hun kot tijdens deze periode van corona. Ze blijven zich inspannen om de buurt netjes te houden. Mondmasker aan en respect voor social distance.

Jo Herman en Rik Willaert zijn twee Mooimakers van het eerste uur. Wij vroegen hen wat deze coronaperiode betekent voor het deponeren van zwerfvuil langs de kant van de weg. “Tijdens onze wekelijkse route merken wij een afname van zwerfvuil. Anderzijds leeft bij veel inwoners het gevoel dat de stapel zwerfvuil toeneemt. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat we meer wandelen of fietsen en zo de tijd nemen om rond te kijken”, zegt Jo die zopas met zijn kleindochter nog eens ‘hun toer’ deden. “Blikjes en plastiek flessen voeren nog steeds de hitparade aan. Maar ook verpakkingen van fastfood en etensresten in plastieken zakken geknoopt komen vaak voor.”

Jo heeft nog een tip voor het gebruik van de mondmaskers. ‘Een papieren mondmasker heeft twee fijn ijzeren draadjes om het masker dicht te houden. “Dit verteert niet. Stoffen mondmaskers hebben deze metalen versteviging niet nodig. Draag dus uw mondmasker en wees wijs na gebruik”, besluit Jo.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier