Mooimakers in de bloemetjes gezet in Menen

© Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Op zaterdag 21 september werden een kleine 40 mooimakers ontvangen in het stadhuis van Menen om al deze vrijwillige ‘opruimers’ te bedanken voor het afgelopen jaar waar ze ten strijde trokken tegen het zwerfvuil in de stad.

Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van OVAM, Fost Plus en de VVSG. OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus verenigt de bedrijven die verpakte producten op de Belgische markt brengen. De Lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare netheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. De Mooimaker ondersteunt op een proactieve manier alle factoren die zich engageren in de strijd tegen zwerfvuil en zet zelf aanstekelijke acties op.

Een bedankingsreceptie en mooie woorden van dank van schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose werden met groot plezier aangeboden aan deze onmisbare zwerfvuilvrijwilligers. Vier scholen ontvingen alsook een cheque voor hun bijdrage aan het project Operatie Proper.

Om zelf Mooimaker te worden kan je je inschrijven via www.mooimakers.be/actiekaart. Kies een traject of een plaats die je eenmalig of langdurig wil opruimen. Dat kan gaan om je eigen straat, een buurt, een speelplein en het opruimmateriaal zoals grijper, handschoenen, fluovestje en vuilniszakken ontvang je daarna gratis bij de stedelijke dienst Omgeving.

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier