Monument Norbert Trio geeft de fakkel door als voorzitter van TTC Sportline

Na vier decennia zet Norbert Trio (87) een stap opzij als voorzitter van TTC Sportline. Dieter Dewyse treedt in zijn voetsporen.

foto HV

Wat in 1979 startte als een idee van enkele fervente tafeltennisliefhebbers op de wijk Don Bosco, is na veertig jaar uitgegroeid tot een gedegen club met faam. Door een bevlogen bestuur met voorzitter Norbert Trio (87) aan het roer, heeft de club Torhout op de kaart gezet.

Geboren en getogen op een boogscheut van de Sint-Pieterskerk, stond Norbert Trio mee aan de wieg van meer dan één vereniging in zijn thuisstad. Op sportief terrein zette hij onder meer mee de schouders onder Wieler- en Supportersclub Torhout en was hij bestuurslid van Houtland Atletiekclub. Naast zijn journalistieke loopbaan vond hij ook de bezieling om de tafeltennissport in Torhout hoge toppen te laten scheren. Hij haalt zich nog levendig de omzwervingen van de beginjaren voor de geest. “Ons eerste onderkomen voor training en competitie was de Germinal-feestzaal in de Oostendestraat. De Oude Posterij, de bovenzaal van café De Karpel op de markt en het Oratorio van de parochie Don Bosco bood eveneens geen thuishaven voor wat toen nog TTC Smashing heette. Dankzij de impuls van toenmalig schepen Bossuyt vindt de club tot op vandaag een vaste stek in de tweede stedelijke sportzaal. Een man die naast het voetbal ook onze sport genegen was. Door wie we geschiedenis konden schrijven.”

Door de wil om hogerop te geraken met boegbeeld Jean-Paul Vansteenkiste en een beroepstrainer als Bukalski, gooit TTC Sportline nog steeds hoge ogen in de Belgische competitie. De eerste ploeg speelt in tweede nationale, acht ploegen wedijveren op provinciaal niveau. Wie geen zin heeft om competitie te spelen, kan er evengoed terecht om zich recreatief uit te leven. Internationaal heeft de Torhoutse club echter het meest een klinkende naam verkregen door het gerenommeerd toernooi De Gouden Palet. Sedert 1984 worden de sporthallen voor drie augustusdagen ingepalmd door het kruin van spelers uit alle windstreken, ook buiten Europa. Tal van bekende namen bouwden erdoor mee hun carrière uit, waaronder ’s lands trots Jean-Michel Saive die tot op vandaag nog steeds de enige tafeltennisser die een gouden tafeltennispalet in de wacht sleepte door vijf keer het kampioenschap op zijn naam te schrijven.

Zijn ogen vonken gretig, de geest nog even scherp. Norbert acht evenwel de tijd rijp om het voor bekeken te houden en ziet in Dieter Dewyse een waardige opvolger. “Dieter had al ervaring in het bestuur van de TTC in Houthulst en is voldoende vertrouwd met onze club. Hij is onderlegd, praatvaardig en bovendien geïnteresseerd om samen met de huidige bestuursploeg het sportief palmares van onze club verder te zetten. Ik hou er ook aan te benadrukken dat veel van wat we verwezenlijkt hebben nog steeds mogelijk is door onze Torhoutse hoofdsponsors Sportline en Argenta Leen Tanghe. We blijven in de toekomst ook belang hechten aan een kwaliteitsvolle jeugdwerking. Als spelers als Simon Demeyere en Robin Deckmyn nog een tweetal jaar blijven trainen en spelen als nu, kunnen ze zich voortreffelijk meten op hoger niveau.” (HV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.