Monument Kennedy krijgt voorlopig opschrift

(foto EFO)
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Het monument op het Kennedy-rondpunt werd weer in ere hersteld. Vlak voor de 60ste verjaardag van het overlijden van de voormalige Amerikaanse president werden (voorlopige) letters aangebracht.

Het monument uit 1964 onderging in de loop der jaren een aantal wijzigingen en was tien jaar geleden verwaarloosd toen Reddy De Mey de toestand aankaartte.

Verweerd bord

De stad Oostende plaatste toen in allerijl een bord. Tien jaar later was dat helemaal verweerd.

Na een melding van een burger in het najaar van 2022 werd het bord snel weggenomen, maar er kwam niets in de plaats. Het was opnieuw Reddy De Mey (inmiddels gemeenteraadslid voor Vlaams Belang) die de zaak enkele maanden geleden in een stroomversnelling bracht.

Oostende liet nu mooie en stevige letters aanbrengen op het monument waardoor het weer in ere hersteld werd. Dat is maar net op tijd want op 22 november is het precies 60 jaar geleden dat president John F. Kennedy werd vermoord in Dallas.

Niet definitief

De letters die nu zijn aangebracht blijven niet. Schepen Kurt Claeys (Open VLD): “Dit gaat om voorlopige letters. Een definitieve oplossing is in voorbereiding.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier