Monseigneur Van Looy is de nieuwe peter van Daav

Monseigneur Luc Van Looy, voormalig bisschop van Gent. © gf
Redactie KW

Daav, een Kortrijkse vereniging die zich inzet voor straatkinderen in India, heeft een nieuwe peter: Monseigneur Luc Van Looy, voormalig bisschop van Gent.

De bisschop-emeritus volgt Bert Dewilde op, de man achter het voormalig Vlasmuseum. Bert overleed op 27 februari op 95-jarige leeftijd. Van Looy trok 30 jaar lang meerdere keren per jaar naar India. “Het draait om een parochie, een kliniek, een hospitaal. Dat moet er komen. Het gaat ook over water, boot, voedsel. Het woord straatkinderen dekt een zeer brede waaier. Daar proberen de Salesianen bij te helpen. De armen mogen niet uit de boot vallen en zo buiten de maatschappij geraken. Ze hebben onze morele en andere steun nodig.”

Daav staat voor Developing Association for Active Volunteers. Het is een groep actieve vrijwilligers die zich inzet voor de armsten in de Indische en Pakistaanse maatschappij: adopties op afstand en het steunen van verschillende bouwprojecten zijn de twee grote doelen. Daav werkt daarvoor samen met de paters Salesianen.

“In de twee plaats trachten we via lokale overheden en sponsoring financiële steun te bekomen voor het bouwen van internaten, schoolgebouwen, infrastructuur in het kader van die kinderen”, aldus voorzitter van Daav, André Vandenbroucke.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier