Monopoly Knokke-Heist vanaf nu te koop

© DM
Redactie KW

Groep 24 presenteerde vrijdagochtend op het Collins strand in het Zoute de unieke uitgave van Monopoly Knokke-Heist. De nieuwe Monopoly biedt de uitgelezen kans om Knokke-Heist en de deelgemeenten op een unieke manier te verkennen. Het spel wordt uiteraard niet toevallig tijdens het zomerseizoen aan de kust gelanceerd.

De officiële Monopoly-versie, onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het originele spelconcept maar wordt in een Knokke-Heist-jasje gestoken. Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast naar straten, pleinen en bezienswaardigheden die typisch zijn voor de gemeente. Er is plaats voor historische gebouwen in Knokke-Heist maar ook voor verschillende plaatsen in de deelgemeenten. Zo zal je bijvoorbeeld het Stadhuis in Knokke, het Heldenplein in Heist, het For Freedom Museum in Ramskapelle of de Sint-Niklaaskerk uit Westkapelle kunnen kopen. Met ook de aankomende Heldentorens, de Community House en de gele redderspost wordt er ook veel nieuwe architectuur uit Knokke-Heist weergegeven in het spel. Uiteraard is er ook aandacht voor strand. Zo zijn de klassieke nutsbedrijven aangepast naar beachbars.

Het is een bijzondere uitgave geworden, volledig in het wit. De tekeningen werden allen gemaakt door Lectrr. De spelborden liggen vanaf vandaag (vrijdag) in verschillende lokale winkels. Van de Monopoly-editie worden 3370 exemplaren gedrukt. (DM)

De tekeningen werden gemaakt door Lectrr.
De tekeningen werden gemaakt door Lectrr.© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier