Monitoren gezocht voor Rollegemse speelpleinwerking Fladder

We zien v.l.n.r.: Ameli Beulque, Nele Corne en Kris Neckebroeck (De Kindervriend), Trish Berten (De Stroom) en LIen Tiberghien (De Kindervriend). (foto EDB)
Redactie KW

Speelpleinwerking Fladder, voor kinderen met een beperking, is op zoek naar monitoren voor hun werking in Kortrijk, Moorsele en Deerlijk.

“We richten ons vooral op kinderen met een (verstandelijke) beperking, maar ook broers en zusjes zijn welkom. Fladder wordt enkel in de zomervakantie georganiseerd. Nu zitten we op drie locaties: De Waterlelie in Moorsele, De Kim in Deerlijk en De Sprong in Kortrijk”, legt Kris Neckebroeck, coördinator van de mobiele werking binnen De Kindervriend uit. Dit jaar is er normaal gezien van 6 tot 10 en van 13 tot 17 juli werking in Deerlijk en Moorsele en van 10 tot 14 en van 17 tot 21 augustus in Kortrijk.

Vakantieopvang

In de loop der jaren zijn er veel vragen van ouders voor vakantieopvang. “Vijf jaar geleden startte Fladder daarom als een samenwerking tussen De Kindervriend en De Stroom. Multifunctioneel Centrum De Kindervriend blijft open, maar de speelpleinwerking kan voor wat afleiding zorgen. We beperken ons tot 30 kinderen per dag en zetten dus volop in op kleinschaligheid en geborgenheid. Dit vraagt echter voldoende monitoren.”

Voor 30 kinderen zijn er minstens tien monitoren nodig, maar nieuwe mensen vinden is niet evident. “Onze vrijwilligers worden ondersteund door beroepskrachten omwille van de doelgroep. Kandidaat-monitoren moeten dus geen opleiding volgen. De monitoren komen gewoonlijk wel terug als het past in hun planning, want ze halen er veel energie en voldoening uit. Tijdens een kennismakingsmoment krijgen ze al handvaten aangereikt over hoe er kan gewerkt worden met de kinderen. We geven ook info over het algemene reilen en zeilen op de speelpleinwerking. De enige voorwaarde is dat ze enthousiast en vrij zijn. Ze krijgen een vergoeding tussen de 18 en 30 euro per dag. We zijn overtuigd dat nog veel jongeren bereid zijn om zich te engageren.”

De werking loopt vijf dagen per week van 8 tot 17.30 uur. “We voorzien dagelijks een warme maaltijd, een vieruurtje en een vijfde maal, want er is nog vergadering tot 18.30 uur. De week wordt afgesloten met frietjes. Wie minstens vijf dagen komt, krijgt een fantastisch T-shirt.” Doordat de periode van de speelpleinwerking beperkt is, valt dat nog te combineren met vakantiejobs en reizen. Iedereen vanaf 15 jaar kan mailen naar lien.tiberghien@kindervriend.be. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier