Ingel Demedts, sinds 2009 als longarts aan AZ Delta in Roeselare verbonden, lanceerde afgelopen weekend nog een emotionele oproep om de bevolking op te roepen om de door de regering opgelegde maatregelen na te leven. "We moeten die blijven herhalen", zegt hij, "want dit is van levensbelang."

Evenzeer levensbelangrijk is dat onze ziekenhuizen over voldoende materiaal beschikken. Toch worden er nog altijd mondmaskers ontvreemd. "Ook ontsmettingsalcohol en zelfs toiletpapier worden uit de kamers van patiënten gestolen. Daar kan je toch echt niet bij. Wat als de miljoenen bestelde mondmaskers ons land nooit bereiken? Dan zitten we echt met een probleem, want die zijn echt noodzakelijk voor ons."

Ingel Demedts, sinds 2009 als longarts aan AZ Delta in Roeselare verbonden, lanceerde afgelopen weekend nog een emotionele oproep om de bevolking op te roepen om de door de regering opgelegde maatregelen na te leven. "We moeten die blijven herhalen", zegt hij, "want dit is van levensbelang."Evenzeer levensbelangrijk is dat onze ziekenhuizen over voldoende materiaal beschikken. Toch worden er nog altijd mondmaskers ontvreemd. "Ook ontsmettingsalcohol en zelfs toiletpapier worden uit de kamers van patiënten gestolen. Daar kan je toch echt niet bij. Wat als de miljoenen bestelde mondmaskers ons land nooit bereiken? Dan zitten we echt met een probleem, want die zijn echt noodzakelijk voor ons."