Mondmaskers voor Langemark laten op zich wachten: “Handleiding ontbreekt”

De mondmaskers laten op zich wachten. © PC
Redactie KW

De mondmaskers voor de gemeente Langemark-Poelkapelle blijven hangen in een loods in Zaventem. Naar verluidt moeten ze opnieuw verpakt om een handleiding aan toe te voegen.

In een van de hangaars van de luchthaven in Zaventem liggen sinds half mei een lot van 300.000 mondmaskers te wachten om verspreiding voor de regio Ieper en ook voor Langemark-Poelkapelle.

Deze morgen, een feestdag, ging er uitzonderlijk een politiecollege door. “Daar heb ik vernomen dat de verzending nog niet kon doorgaan wegens het ontbreken van een gebruiksdocument. De handleiding van hoe je een mondmasker moet aandoen, ontbrak. Dat document zou morgen dinsdag aankomen. Daarna moeten de bestaande pakketten omgepakt worden om de gebruiksaanwijzing aan toe te voegen. Het wordt nog surrealistischer als ik zeg dat we ze hier lokaal nog eens zullen moeten herverpakken. We hopen dat we de mondmaskers ontvangen tegen het einde van de week. In ieder geval willen we ze nog verdelen voor ze in Brussel besluiten dat er geen mondmaskers meer noodzakelijk zijn”, zegt burgemeester Lieven Vanbelleghem.

(PCO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier