Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land donderdagavond beslist. Ook in theater-, muziek- en conferentiezalen, bibliotheken, musea en religieuze gebouwen zoals kerken en moskeeën wordt het dragen van een mondmasker verplicht.

Mensen die de verplichting tot het dragen van een mondmasker in de beschreven omstandigheden niet respecteren, riskeren een strafrechtelijke sanctie zoals voorzien in het Ministerieel Besluit. Het Ministerieel Besluit zal ook de mogelijke sluiting voorzien van zaken die de regels herhaaldelijk overtreden.

Het dragen van een mondmasker is nu al verplicht in een beperkt aantal situaties, zoals op het openbaar vervoer of bij het uitoefenen van een contactberoep (zoals dat van kapper). De vakbonden en werkgevers reageren positief. (Belga/API)

Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land donderdagavond beslist. Ook in theater-, muziek- en conferentiezalen, bibliotheken, musea en religieuze gebouwen zoals kerken en moskeeën wordt het dragen van een mondmasker verplicht. Mensen die de verplichting tot het dragen van een mondmasker in de beschreven omstandigheden niet respecteren, riskeren een strafrechtelijke sanctie zoals voorzien in het Ministerieel Besluit. Het Ministerieel Besluit zal ook de mogelijke sluiting voorzien van zaken die de regels herhaaldelijk overtreden.Het dragen van een mondmasker is nu al verplicht in een beperkt aantal situaties, zoals op het openbaar vervoer of bij het uitoefenen van een contactberoep (zoals dat van kapper). De vakbonden en werkgevers reageren positief. (Belga/API)