"Zoals iedereen ongetwijfeld in de media heeft vernomen, stijgt het gemiddeld aantal besmettingen per dag boven de 100 en ligt het reproductiecijfer weer boven de een. Dit lijkt er op te wijzen dat er een tweede coronagolf op ons af komt", zegt schepen van Sociale Zaken Bryan Vanderhaeghe (Samen).

Om bewoners en personeel van Huize Proventier maximaal te beschermen werd samen met directie en staf beslist dat: bezoekers steeds verplicht zijn een mondmasker te dragen, ook als die bezoekers tot dezelfde bubbel behoren. De bistro jammer genoeg de deuren opnieuw sluit voor onbepaalde duur. Bewoners kunnen wel nog steeds vrij bezoek krijgen, mits strikt opvolgen van de handhygiëne, dragen van een mondmasker en het achterlaten van contactgegevens.

"Niettegenstaande de huidige berichtgeving in de media niet echt hoopgevend is, duimen we samen met bewoners, personeel en familie voor een snelle normalisatie met vrijer bezoek", aldus nog de schepen.

(AHP)

"Zoals iedereen ongetwijfeld in de media heeft vernomen, stijgt het gemiddeld aantal besmettingen per dag boven de 100 en ligt het reproductiecijfer weer boven de een. Dit lijkt er op te wijzen dat er een tweede coronagolf op ons af komt", zegt schepen van Sociale Zaken Bryan Vanderhaeghe (Samen).Om bewoners en personeel van Huize Proventier maximaal te beschermen werd samen met directie en staf beslist dat: bezoekers steeds verplicht zijn een mondmasker te dragen, ook als die bezoekers tot dezelfde bubbel behoren. De bistro jammer genoeg de deuren opnieuw sluit voor onbepaalde duur. Bewoners kunnen wel nog steeds vrij bezoek krijgen, mits strikt opvolgen van de handhygiëne, dragen van een mondmasker en het achterlaten van contactgegevens. "Niettegenstaande de huidige berichtgeving in de media niet echt hoopgevend is, duimen we samen met bewoners, personeel en familie voor een snelle normalisatie met vrijer bezoek", aldus nog de schepen. (AHP)