Mondmaskers met vertraging geleverd in Langemark-Poelkapelle

Op de foto zien we de medewerkers die bezig zijn met de maskers in omslagen te steken. © RB
Redactie KW

Na wat vertraging zijn de mondmaskers woensdag op het Langemark-Poelkapelse gemeentehuis geleverd.

Het team van medewerkers is momenteel bezig met deze in omslagen te steken, om ze dan te bezorgen aan de 150 vrijwilligers die instaan voor de bedeling.

De medewerkers komen woensdag in de late namiddag bij de vrijwilligers thuis om een pakket met enveloppes af te geven. Wie niet thuis was, kan het pakket zelf ophalen op donderdag 4 juni in het gemeentehuis: tussen 9 en 12 uur of tussen 17 en 19 uur. Voor de vrijwilligers die niet in Langemark-Poelkapelle wonen, vraagt men dat ze deze zelf komen afhalen in het gemeentehuis.

Iedere vrijwilliger kreeg een deel van een straat, een volledige straat of meerdere straten toegewezen. “Dankzij het grote aantal vrijwilligers, blijft ieder pakket beperkt tot maximum 40 huisnummers. We probeerden zo veel mogelijk rekening te houden met de eigen woonplaats of voorkeur die men in het online formulier opgaf”, zegt algemeen directeur Sabine De Wandel.

“Op het pakket vindt men een etiket met de straat waar men kan verdelen. Op iedere enveloppe kleeft een adresetiket met vermelding van straat, nummer, aantal volwassen maskers en aantal kindermaskers.”

Tweede verdeelronde

“Wat zit er in elke enveloppe? Een brief van het lokaal bestuur, richtlijnen voor het dragen en onderhoud van de mondmaskers 1 mondmasker per persoon en filters van de federale overheid. Tot op vandaag werden ongeveer 75 procent van de filters bij ons geleverd. Als lokaal bestuur beslisten we om de filters die we tot op vandaag kregen, al te verdelen via deze enveloppes.”

“De filters die momenteel nog te kort zijn, verdelen we zo spoedig mogelijk via een tweede verdeelronde. Voor deze tweede verdeelronde zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Wil je je graag aanmelden voor een tweede ronde, dan kan je een mailtje sturen voor maandag 8 juni.”

“Tot slot willen we iedereen nogmaals bedanken: voor het enthousiasme, de inzet en de solidariteit. Dankzij de groep van 150 vrijwilligers kunnen we dit realiseren. Hou het veilig en gezond!” besluit Sabine De Wandel.

(RB)

Info: 057 49 09 19

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier