Mondmaskers geleverd in Vleteren, filters en kindermaskers ontbreken nog

v.l.n.r.: raadslid Francky Pluym (Vleteren Actief), raadslid Luc Derdaele (Vleteren Actief ), schepen Gerda Goubeir (LVP), lid BCSD Evy Butaye (LVP) en Emily Titeca. © RV
Redactie KW

In Vleteren worden volop mondmaskers bedeeld. Na het weekend zouden alle inwoners over een pakket moeten beschikken. Jammer genoeg zijn de filters en de kindermaskers nog niet gearriveerd.

Emily Titeca, gemeenteambtenaar met heel veel taken, waaronder Toerisme en Noodplannig, werd ook aangesteld als ‘corona-ambtenaar’. “Donderdagnamiddag kwamen onze mondmaskers aan bij de firma Belconfect. Klein euvel is echter dat dit enkel de volwassenenmaskers betreft, en dat de kindermaskers (tot 12 jaar) nog niet beschikbaar zijn. Na het tekort van filters bezorgd door de Federale Overheid, wederom een logistieke twist in deze mondmaskerverdeling. Vrijdag konden we starten met het vullen van de pakketten. Deze bevatten: voor de volwassenen (12+): 1 mondmasker per inwoner; een handleiding voor het gebruik van de filters en de mondmaskers; een bericht van de burgemeester en een flyer voor de speelpleinwerking van deze zomer (aangepaste regeling door de coronamaatregelen).”

“Vrijdagavond en zaterdag worden de maskers verdeeld door alle leden van de gemeenteraad en van het Bijzonder Comité Sociale Dienst. Iedereen kreeg een kleine honderdtal pakketten, te bezorgen in hun eigen buurt. Er werd hen gevraagd bij de bewoners aan te bellen, en hen het pakket persoonlijk af te geven. Waar dat niet lukt, worden ze in de brievenbus gedropt. Indien ook dat niet lukt, wordt gevraagd een strookje in de brievenbus achter te laten met een oproep aan de bewoners om contact op te nemen met de dienst Noodplanning (0477/80 31 98) omtrent deze verdeling. Voor de kindermaskers en filters zal een nalevering voorzien worden. Per inwoner worden er twee filters voorzien, ook voor kinderen vanaf 4 jaar. Voor jongere kinderen is een mondmasker niet aangewezen”, aldus nog Emily Titeca.

Burgemeester Stephan Mourisse (LVP): “Groot applaus voor Emily, de beste coronamanager van België. Misschien is het door haar dat Vleteren het best scoort in minst aantal besmettingen. In Vleteren is er momenteel zelfs ondersterfte! We hebben wel erg lang moeten wachten op die vervloekte maskers. Ze werden ons immers beloofd tegen ten laatste 19 mei. De firma die ze leverde is totaal in gebreke gebleven. Wij werkten samen met een aantal buurgemeenten, om de maskers zo vlug mogelijk te krijgen. Maar we kunnen toch vroeger leveren dan de maskers van de federale overheid. Dat zal pas voor eind juni zijn. Trouwens, de steden en gemeenten namen het initiatief om maskers te bestellen, terwijl dat totaal niet hun taak is. Zij deden dat omdat de federale overheid totaal in gebreke bleef. De maskers voor de kinderen zijn nog niet geleverd, maar we kunnen echt niet meer wachten om te bezorgen aan de mensen. De maskers voor de kinderen zullen apart geleverd worden aan huis, zodra ze binnen zijn. Het is helaas dus dubbel werk maar we vrezen dat deze levering nog een eindje zal duren.”

(AHP-Foto RVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.