De Lichterveldse septemberkermis, traditioneel het kleine broertje van de Margrietekermis in juli, vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 september.

De kermis telt een draaimolen, een lunapark en een visspel en een schietkraam. De kermiszone zal toegankelijk zijn van 14 tot 22 uur en is bereikbaar via een in- en uitgang in de Neerstraat. Er mogen maximaal 75 mensen tegelijkertijd in, kinderen inbegrepen. Iedereen die ouder is dan 12, moet een mondmasker dragen. Het is bovendien verplicht om je te registreren.

Koers

Naast de kermiszone is er ook een Gildhofdorp, naar aanleiding van de wielerwedstrijden die het Gildhofcomité eenmalig rond de Marktplaats organiseert. De in- en uitgang van het koersdorp bevindt zich aan het gemeentehuis. Ook hier is registratie verplicht. Wie zich binnen het Gildhofdorp verplaatst, moet een mondmasker dragen. Tot slot mag je er met hoogstens 10 personen uit je eigen bubbel aan een tafel aanschuiven.

Het Gildhofdorp en de kermiszone worden doormidden gesneden door een wielerwedstrijdzone. Daarin zijn er twee neutrale zones waar geen publiek wordt toegelaten. In de Verbindingsstraat is de startzone van de wielerwedstrijden en in het stuk Marktstraat tussen de Verbindingsstraat en de Marktplaats is de neutrale aankomstzone. Het publiek kan wel op de Markt en het Kerkplein genieten van de doortochten van de wielerwedstrijden. Een doorsteek voor publiek is voorzien ter hoogte van de Torhoutstraat.

Tijdens de uren van het kermis is er rond de verschillende zones een mondmaskerplicht.

Kindertheater, comedy en fanfares

De jeugdraad organiseert op zaterdag 26 september om 14 uur een kindertheater in OC De Schouw. De plaatsen zijn beperkt, inschrijven is verplicht en kan via jeugd@lichtervelde.be. Begeleidende ouders moeten een mondmasker dragen.

Zaterdag en zondag is er opnieuw 'Get up stand up'. Aangezien er geen feesttent op de Marktplaats staat, zal deze comedy-avond plaatsvinden in de tuin van café De Piraat. Op zaterdag komen Amelie Albrecht en Bas Birker, op zondag Lukas Lelie en Steven Mahieu. Hans Cools praat beide avonden aan elkaar. Tickets kosten 20 euro per avonden kunnen besteld worden via cafedepiraat@gmail.com.

Zondag trekken de fanfares van De Burgersgilde en De Zwaan tussen 10.30 en 11.30 uur door de Lichterveldse straten voor een wandelconcert. Het is de eerste keer dit jaar dat de korpsen naar buiten treden.

De Marktstraat en de Verbindingsstraat worden publieksvrije koerszones., gf
De Marktstraat en de Verbindingsstraat worden publieksvrije koerszones. © gf
De Lichterveldse septemberkermis, traditioneel het kleine broertje van de Margrietekermis in juli, vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 september.De kermis telt een draaimolen, een lunapark en een visspel en een schietkraam. De kermiszone zal toegankelijk zijn van 14 tot 22 uur en is bereikbaar via een in- en uitgang in de Neerstraat. Er mogen maximaal 75 mensen tegelijkertijd in, kinderen inbegrepen. Iedereen die ouder is dan 12, moet een mondmasker dragen. Het is bovendien verplicht om je te registreren. Naast de kermiszone is er ook een Gildhofdorp, naar aanleiding van de wielerwedstrijden die het Gildhofcomité eenmalig rond de Marktplaats organiseert. De in- en uitgang van het koersdorp bevindt zich aan het gemeentehuis. Ook hier is registratie verplicht. Wie zich binnen het Gildhofdorp verplaatst, moet een mondmasker dragen. Tot slot mag je er met hoogstens 10 personen uit je eigen bubbel aan een tafel aanschuiven.Het Gildhofdorp en de kermiszone worden doormidden gesneden door een wielerwedstrijdzone. Daarin zijn er twee neutrale zones waar geen publiek wordt toegelaten. In de Verbindingsstraat is de startzone van de wielerwedstrijden en in het stuk Marktstraat tussen de Verbindingsstraat en de Marktplaats is de neutrale aankomstzone. Het publiek kan wel op de Markt en het Kerkplein genieten van de doortochten van de wielerwedstrijden. Een doorsteek voor publiek is voorzien ter hoogte van de Torhoutstraat.Tijdens de uren van het kermis is er rond de verschillende zones een mondmaskerplicht. De jeugdraad organiseert op zaterdag 26 september om 14 uur een kindertheater in OC De Schouw. De plaatsen zijn beperkt, inschrijven is verplicht en kan via jeugd@lichtervelde.be. Begeleidende ouders moeten een mondmasker dragen.Zaterdag en zondag is er opnieuw 'Get up stand up'. Aangezien er geen feesttent op de Marktplaats staat, zal deze comedy-avond plaatsvinden in de tuin van café De Piraat. Op zaterdag komen Amelie Albrecht en Bas Birker, op zondag Lukas Lelie en Steven Mahieu. Hans Cools praat beide avonden aan elkaar. Tickets kosten 20 euro per avonden kunnen besteld worden via cafedepiraat@gmail.com. Zondag trekken de fanfares van De Burgersgilde en De Zwaan tussen 10.30 en 11.30 uur door de Lichterveldse straten voor een wandelconcert. Het is de eerste keer dit jaar dat de korpsen naar buiten treden.