Mondmaskers aan Westkust vanaf 1 september enkel nog verplicht op drukke plaatsen

De Zeelaan in De Panne. Vanaf september is een mondmasker in politiezone Westkust enkel nog verplicht op drukke plaatsen. © foto MVQ
Redactie KW

Vanaf dinsdag 1 september om 8 uur zal het dragen van een mondmasker niet meer verplicht zijn op het volledige grondgebied van politiezone Westkust (De Panne, Koksijde, Nieuwpoort), maar enkel nog op drukke plaatsen. Voorwaarde is wel dat de cijfers aan de Westkust goed blijven en dat iedereen altijd een mondmasker bij zich heeft.

Dit is een gezamenlijke beslissing van de 3 Westkustburgemeesters Marc Vanden Bussche (Koksijde), Geert Vanden Broucke (Nieuwpoort) en Bram Degrieck (De Panne). De stelregel hierbij is: draag steeds een mondmasker op plaatsen waar je de afstand van 1,5 meter niet kan garanderen. Op de dijk, in winkelstraten, in horecazaken (tot je zit) en op het openbaar vervoer blijft een mondmasker sowieso verplicht. Hiervoor volgen de burgemeesters de regelgeving van de federale overheid en de provincie.

Marc Vanden Bussche (voorzitter PZ Westkust en burgemeester van Koksijde): “Hiermee willen we onze eigen inwoners, tweede residenten en toeristen een duidelijk toekomstperspectief bieden. Op 1 september gaan de scholen weer van start en zwaaien we de zomervakantie uit, een moment waarop het dus weer wat kalmer wordt aan De Westkust. Het heeft dan geen zin meer om het dragen van een mondmasker overal te blijven verplichten.”

Geert Vanden Broucke (burgemeester Nieuwpoort): “We vragen om de huidige maatregelen nog even vol te houden vooraleer we naar een versoepeling gaan, maar als we de huidige trend voortzetten, kunnen we dankzij de inspanningen van iedereen naar deze versoepeling gaan.”

Bram Degrieck (burgemeester van De Panne): “Stilaan moeten we weer het gewone leven kunnen oppikken. Onze samenleving moet nog enkele maanden kunnen leven met de wetenschap dat het virus nog onder ons is en steeds achter de hoek staat te loeren. We danken onze bewoners en tweedeverblijvers uitdrukkelijk voor het goed naleven van de genomen maatregelen. Voorlopig zien de cijfers er goed uit, laat het ons vooral zo houden!”

De gemeentebesturen van De Panne, Koksijde en het stadsbestuur van Nieuwpoort zullen tijdig meer details communiceren over welke plaatsen zij specifiek als druk beschouwen. (MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.