De algemene mondmaskerplicht in Bredene werd eind juli ingevoerd nadat een significante stijging werd vastgesteld van het aantal coronabesmettingen in heel het land. Het gemeentebestuur koos hiermee voor duidelijkheid en veiligheid in de drukke zomerperiode. Na het zomerseizoen is het de bedoeling om de algemene mondmaskerplicht te versoepelen.

Het gemeentebestuur blijft echter zorgen voor de veiligheid en gezondheid en heeft, na overleg met deskundigen en veiligheidsdiensten, beslist om enkel op een aantal duidelijk afgebakende zones het dragen van de mondmaskers te verplichten. Uiteraard is het dragen van een mondmasker buiten deze zones nog altijd verplicht als de afstandregels niet kunnen worden gevolgd. Ook in alle winkels blijven mondmaskers verplicht.

Waar is het dragen van een mondmasker vanaf 5 september verplicht?

Strandtoegangen en Spinoladijk

Zone Bredene Shopping Center

Parking Colruyt/Aldi

Winkelwandelgedeelte Duinenstraat

Wandelpaden in de duinen

Kapelstraat (zone tussen K. Astridlaan en Peter Benoitlaan) en alle aanpalende parkings

Voor de schoolpoort

In alle openbare gebouwen

Op het openbaar vervoer

De algemene mondmaskerplicht in Bredene werd eind juli ingevoerd nadat een significante stijging werd vastgesteld van het aantal coronabesmettingen in heel het land. Het gemeentebestuur koos hiermee voor duidelijkheid en veiligheid in de drukke zomerperiode. Na het zomerseizoen is het de bedoeling om de algemene mondmaskerplicht te versoepelen. Het gemeentebestuur blijft echter zorgen voor de veiligheid en gezondheid en heeft, na overleg met deskundigen en veiligheidsdiensten, beslist om enkel op een aantal duidelijk afgebakende zones het dragen van de mondmaskers te verplichten. Uiteraard is het dragen van een mondmasker buiten deze zones nog altijd verplicht als de afstandregels niet kunnen worden gevolgd. Ook in alle winkels blijven mondmaskers verplicht.Waar is het dragen van een mondmasker vanaf 5 september verplicht?Strandtoegangen en SpinoladijkZone Bredene Shopping CenterParking Colruyt/AldiWinkelwandelgedeelte DuinenstraatWandelpaden in de duinenKapelstraat (zone tussen K. Astridlaan en Peter Benoitlaan) en alle aanpalende parkingsVoor de schoolpoortIn alle openbare gebouwenOp het openbaar vervoer