Mondmaskerplicht versoepelt, maar blijft streng in Nieuwpoort

Tot vorige week was het dragen van een mondmasker op het hele grondgebied van Nieuwpoort verplicht. Er is nu een versoepeling ingevoerd, maar toch blijft Nieuwpoort strengere normen hanteren dan sommige andere steden en gemeenten.

Nieuwpoort voert een lichte versoepeling in van de mondmaskerplicht.© IV
Nieuwpoort voert een lichte versoepeling in van de mondmaskerplicht.© IV

De verplichting om een mondmasker te dragen, blijft gelden voor iedereen vanaf 13 jaar en dat tussen 8 en 19 uur in de volgende winkelstraten: Ventweg Kaai, Oostendestraat, Markt- en Lombardsijdestraat en de Albert I-laan tussen de Lombardsijdestraat en de Meeuwenlaan.

Het is ook verplicht om een mondmasker te dragen als de opgelegde afstand niet kan worden nageleefd, in wachtrijen, aan scholen en op het openbaar domein vanaf twee personen die niet tot dezelfde sociale bubbel horen. Iedereen vanaf 13 jaar moet ook steeds een mondmasker op zak hebben.

Wie zich verplaatst met de fiets of een gemotoriseerd voertuig moet geen masker dragen en ook wie tijdens werkzaamheden zware fysieke inspanningen moet leveren, mag dit zonder masker doen. Ook bij het sporten is het niet verplicht om een mondmasker te dragen, maar wel tijdens het wandelen .

Het mondmasker mag ook even worden afgezet tijdens de noodzakelijke duur van het nuttigen van drank en voeding. Wie nog vragen heeft, kan een kijkje nemen op de website www.nieuwpoort.be . (PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.