Mondmasker verplicht op grondgebied Bredene

© (Foto Unsplash)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Vanaf donderdag wordt ook in Bredene het dragen van een mondmasker verplicht op de openbare weg op het hele grondgebied.

De verplichting geldt op alle plaatsen die publiek toegankelijk zijn, ook op privéparkings die publiek toegankelijk zijn. Er zijn echter enkele uitzonderingen waar het dragen van een masker niet verplicht is. Op het strand, in de zee en in de duinen bijvoorbeeld, daar moet het mondmasker niet gedragen worden. Maar als men zich verplaatst met de fiets, step, een go-cart, met de auto of met de motor moet men geen mondmasker dragen. Net als tijdens het beoefenen van een intensieve sportactiviteit, werkzaamheden met zware fysieke inspanningen en tijdens het nuttigen van drank en voedsel. Daarnaast is het ook voor kinderen onder de twaalf jaar niet verplicht om een mondmasker te dragen.

Er was echter al een mondmaskerplicht in de gemeente Bredene voor onder meer de drukke gedeelten van de Kapelstraat en het eerste gedeelte van de duinenstraat. Ook op de avondmarkt en de wekelijkse dinsdagmarkt was een mondmasker al verplicht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier