Mondmasker verplicht in Ieperse stadsgebouwen vanaf 15 juli

Vanaf woensdag 15 juli wordt het verplicht om in alle publieke delen van Ieperse stadsgebouwen een mondmasker te dragen. “De verplichting beschermt zowel de bezoekers als de aanwezige medewerkers”, aldus stad Ieper.

Het stadhuis van Ieper. (Foto TOGH)

Eerder besliste de Nationale Veiligheidsraad om vanaf zaterdag 11 juli verplicht een mondmasker te dragen in winkels, winkelcentra, bioscopen, theater- en concertzalen, conferentieruimtes, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Ook wie ouder is dan 12 jaar en reist met het openbaar vervoer of wie een contactberoep uitoefent, moest al langer verplicht een mondmasker dragen. “Stad Ieper wil iedereen oproepen ook op andere openbare plaatsen zoveel mogelijk een mondmasker te dragen. Vanaf woensdag 15 juli wordt het tevens verplicht in alle publieke delen van de Ieperse stadsgebouwen. De stad neemt zo het initiatief om de federale regelgeving door te trekken”, klinkt het.

Ook dienstencentra

“We vragen zowel aan onze bezoekers (12+) als aan onze medewerkers om een mondmasker te dragen in de publieke delen van onze stadsgebouwen, onder andere AC Auris, dienst Toerisme in de Lakenhalle, dienstencentra…”, zegt burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper). “Daarmee willen we de verspreiding van het virus maximaal tegengaan. We zullen de Ieperlingen hierover informeren via onze communicatiekanalen en signaleren dit aan de ingangen van onze publieke gebouwen. Ook aan ons stadspersoneel geven we duidelijke instructies mee. Bij alle loketten is al plexiglas voorzien, daar hoeven onze medewerkers geen masker te dragen.”

Gratis mondmaskers

Ook in de centrale toegang en gangen van de stedelijke sportgebouwen en het zwembad moeten bezoekers hun mondmasker dragen. Tijdens het sporten kunnen de maskers worden afgenomen, maar dient men zich te houden aan het geldende protocol van de hogere overheid. “De verplichting beschermt zowel de bezoekers als de aanwezige medewerkers”, aldus stad Ieper.

Eerder ontvingen alle Ieperlingen via huis-aan-huisbedeling een mondmasker van de stad. Ook vanuit de federale overheid is er voor elke inwoner een mondmasker aangekocht, deze kunnen nog steeds opgehaald worden bij de apotheek. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.