Mondmasker overal verplicht in Koksijde, De Panne, Nieuwpoort en Oostende

© Getty Images
Redactie KW

Een aantal kustgemeenten breidt de mondmaskerplicht uit tot alle publieke plaatsen. Het gaat om Koksijde, De Panne, Nieuwpoort en Oostende. “Hierbij nemen de lokale besturen de verantwoordelijkheid over van de federale overheid, die talmt”, zegt burgemeester van de Panne Bram Degrieck (Het Plan-B).

Na afloop van de Nationale Veiligheidsraad besloot de gouverneur van West-Vlaanderen al om het dragen van een mondkapje te verplichten op de volledige zeedijk. Een aantal gemeenten gaat nu nog een stap verder.

Vanaf maandag om 08.00 uur moet iedereen in Koksijde, De Panne en Nieuwpoort een mondmasker dragen op alle publiek toegankelijke plaatsen. Dat hebben de burgemeesters van de drie Westkustgemeenten samen besloten. Ook fietsers op de Zeedijk en wandelaars in de winkelstraten dragen voortaan een masker.

Eenvoudig, uniform en duidelijk

De politiediensten zullen hierop toezien en streng optreden. Burgemeester van Nieuwpoort Geert Vanden Broucke (CD&V): “Dit is eenvoudig, uniform en duidelijk. Het is menens, de speeltijd is echt voorbij!” Op het strand, in natuurgebieden, tijdens verplaatsingen met de wagen en tijdens het sporten is een masker niet verplicht.

Ook in Oostende zijn mondmaskers verplicht voor alle verplaatsingen op het openbaar domein binnen de bebouwde kom. Dat gaat in vanaf zaterdag. In Oostende hoef je geen masker te dragen als je met de fiets rijdt.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten