Mondmasker niet langer verplicht op zeedijk

Redactie KW

Het is sinds maandag niet langer verplicht om een mondmasker te dragen op de zeedijk. Dat bevestigt gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé.

Tijdens de verlengde herfstvakantie was het in de zones bebouwde kom op de zeedijk nog verplicht om een mondmasker te dragen. De gouverneur benadrukt wel dat een mondmasker dragen verplicht blijft op drukke plaatsen.

Nu de herfstvakantie ten einde is, moet er op de zeedijk geen mondmasker meer worden gedragen. Die regel werd ingevoerd omdat er aan zee heel wat wandelaars werden verwacht tijdens de vakantie.

Geen grote problemen

Zo was het in Oostende tijdens het tweede weekend van de vakantie vrij druk. De burgemeester voerde daar eenrichtingsverkeer in op de dijk en riep op om de gratis treintickets tijdelijk af te schaffen.

Uiteindelijk waren er nergens aan de kust grote problemen. Daarom wordt de mondmaskerplicht op de dijk niet verlengd. De gouverneur benadrukt wel dat iedereen in de hele provincie altijd een mondmasker op zak moet hebben.

“De mondmaskerplicht op de zeedijk wordt niet verlengd maar de regel voor drukke plaatsen blijft gelden. Als het te druk wordt op de dijk, draag een mondmasker”, aldus Decaluwé.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.