Mondmasker in Oostende enkel nog verplicht in binnenstad en op zeedijk

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Vanaf maandag 24 augustus is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen in open lucht in Oostende. Er geldt wel een uitzondering: in de binnenstad en op de zeedijk blijft de mondmaskerplicht gelden.

De drukste periode van het zomerseizoen is voorbij en het aantal coronabesmettingen in Oostende is de laatste weken goed onder controle. Daarom besliste het stadsbestuur om de regelgeving rond het dragen van een mondmasker te versoepelen. Mondmaskers in open lucht zijn vanaf nu alleen nog verplicht op de zeedijk en in de binnenstad, dat is het gebied afgebakend door de Leopold II-laan, de Vindictivelaan, de Visserskaai, het Zeeheldenplein en de Albert I-promenade. Ook in de omgeving rond het Oostendse station blijft een mondmasker verplicht. In die zones blijft de algemene mondmaskerplicht gelden voor iedereen ouder dan twaalf jaar. Op alle andere plaatsen in de stad en op het strand is het dragen van een mondmasker niet langer een verplichting.

Bordjes aangepast

De verplichting geldt niet voor wie zich niet te voet verplaatst, wie werkzaamheden uitvoert die zware fysieke inspanningen vragen, wie eten of drank nuttigt of voor wie over een medisch attest beschikt dat het dragen van een mondmasker niet mogelijk is. De stad zal nu de bordjes aanpassen zodat het duidelijk wordt voor iedereen waar de mondmaskerplicht geldt. Het blijft echter verplicht om een mondmasker te dragen in winkels en alle openbare gebouwen van de stad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier