Mondmaskers zijn vanaf 1 oktober enkel nog verplicht op plekken waar het druk is en op plaatsen waar de afstand van 1,5 meter niet kan gegarandeerd worden (bv. markten). In gesloten ruimtes blijven de bestaande regels gelden. Je zal dus nog altijd een mondmasker moeten dragen in winkels, het openbaar vervoer, de bioscoop en in het stadhuis of andere openbare gebouwen van de stad (bibliotheek, ...).

Altijd op zak

Het is bovendien nog steeds verplicht om op alle publiek toegankelijke plaatsen in openlucht een mondmasker of alternatief in stof op zak te hebben.

Mondmaskers zijn vanaf 1 oktober enkel nog verplicht op plekken waar het druk is en op plaatsen waar de afstand van 1,5 meter niet kan gegarandeerd worden (bv. markten). In gesloten ruimtes blijven de bestaande regels gelden. Je zal dus nog altijd een mondmasker moeten dragen in winkels, het openbaar vervoer, de bioscoop en in het stadhuis of andere openbare gebouwen van de stad (bibliotheek, ...).Het is bovendien nog steeds verplicht om op alle publiek toegankelijke plaatsen in openlucht een mondmasker of alternatief in stof op zak te hebben.