Molenstraat en Hugo Verrieststraat worden stuk veiliger voor kinderen in Ledegem

Schepen Greta Vandeputte in de fietsstraat in de Kortwagenstraat. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Het besluit om een schoolstraat in de Molenstraat en een fietsstraat in de Hugo Verriestlaan in te richten werd unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad. Het tijdelijk verkeersreglement wordt omgezet in een algemeen aanvullend reglement, na een positieve evaluatie van de proefperiode.

In de Molenstraat bevindt zich een toegangsweg tot de school in de Rollegemstraat. Deze weg wordt door veel schoolgaande kinderen gebruikt. De nieuwe schoolstraat moet daar de veiligheid maximaliseren. De digitale verkeersborden die hiervoor nodig zijn, komen er zeer snel, maar er zijn nog wat infrastructuurwerken nodig voor de bekabeling.

Ook in de Hugo Verriestlaan wordt maximaal ingezet op veiligheid voor schoolgaande kinderen. Omdat veel kinderen zich in die straat met de fiets naar school begeven, achtte het gemeentebestuur het belangrijk om er een fietsstraat in te richten, waar auto’s hen dus niet mogen inhalen.

Opfrissing wegcode

Greta Vandeputte, schepen van Mobiliteit, gaf nog mee dat het gemeentebestuur er zich van bewust is dat een aantal mensen vooral zij die hun rijbewijs al ettelijke jaren geleden hebben behaald zich niet helemaal realiseren wat een schoolstraat of fietsstraat nu precies inhoudt. “Daarom zal politiecommissaris Vannieuwenhuyse een opfrissing van de wegcode komen geven in de gemeente, die voor iedereen toegankelijk zal zijn. Meer dan waarschijnlijk zal die uiteenzetting plaatsvinden in De Link. De datum ligt nog niet vast, maar alles zal gecommuniceerd worden via de geijkte mediakanalen en ook in Info Ledegem”.

Verder deelde de schepen nog mee dat met de bouw van de nieuwe school in Sint-Eloois-Winkel en de centralisatie van de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar in de Kloosterstraat ook daar gebrainstormd wordt om er een veilige straat en omgeving te realiseren. (EDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier