Molenhoek pakt uit met Molympisch spelprogramma

Johan D’Heedene, Johan Delbeke, Nick Mannekens en Yves Vande Wiele van het feestbestuur aan de Molen Ter Geest en Te Zande. © DRD
Redactie KW

Na de geslaagde festiviteiten in het centrum, de Statiewijk en de Belgiek is het van vrijdag 15 tot en met maandag 18 oktober de beurt aan de Molenhoek om de feestvlaggen te hijsen. “Het wordt een kermis met een volledig programma”, stelt Johan D’Heedene. “De uitschieters zijn het Molympische spelprogramma en de paarden- en ponykoersen”.

Met de festiviteiten in de Molenhoek, het gehucht in Deerlijk op de grens met Waregem en Desselgem, wordt een punt gezet achter vier opeenvolgende kermisweekends in Deerlijk. “We hebben lang getwijfeld, maar wat zijn we blij dat we weer mogen feesten en vooral dat we opnieuw een volwaardig kermisprogramma mogen en kunnen aanbieden”, verduidelijkt Johan D’Heedene. Hij volgde recent Rudy Verhulst op die een stap opzij zette en voorzitter blijft van het centraal feestcomité van de gemeente Deerlijk.

“Vorig jaar was het een kermiseditie in light-versie. Het bleef beperkt tot een tocht langs de historische kroegen van de Molenhoek die de deelnemers met hun eigen bubbel konden meemaken. Ook nu houden we ons strikt aan de geldende regels. Alle toeschouwers zullen het koersplein pas kunnen betreden mits een geldig CovidSafe-pas en hun identiteitskaart. We zullen alles nauwgezet controleren. Het wordt een gevarieerde vierdaagse met activiteiten voor jonge en minder jonge mensen. Alles wordt gratis aangeboden. Dat blijft een hele uitdaging. Het blijven feesten door en voor de eigen bevolking. We rekenen op een ruggensteuntje van de weergoden en hopen alle inwoners te mogen begroeten. .”

Molympics

De festiviteiten starten op vrijdag 15 oktober met een kaarting ten voordele van de plaatselijke kleuterschool Molenhoek. Er kan vanaf 18 uur een boompje gekaart worden in het buurthuis De Wieke. Zaterdagnamiddag maken de Molenhoeknaren en oud-Molenhoeknaren zich op de Molympics, Een soort spel zonder grenzen met ludieke proeven. Deelnemers aan deze wedstrijden kunnen achteraf gratis aanschuiven voor een ovenkoek met beenham, frietjes en groenten. Niet-Molympiërs betalen 10 euro. Na een verrassingsoptreden is er ’s avonds nog een ‘Faute Party’ met deejay Sjonnie Oaverechts.

Ook zondag 17 oktober is er van alles te beleven. Om 9 uur is er in De Wieke een eucharistieviering, die wordt opgeluisterd door de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia. Na de mis is er een wandelconcert van de fanfare en een optreden van de vendelgroep De Koorepeeties.

De 55ste paarden- en ponykoersen starten om 14 uur op de gelegenheidshippodroom in de Breestraat. Er is ook een wedstrijd voor amazones en een koppelkoers. Op maandag 18 oktober besluiten de senioren de kermis met een koffietafel in De Wieke. De animatie wordt verzorgd door Arnold Sercu en Bart Verhelle. Zij brengen allerlei liedjes uit de lage landen. (DRD)

Info: www.molenhoekdeerlijk.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.