Molenhoek beleeft geslaagde Molympische Spelen in Deerlijk

Het team van de Knokstraat werd primus van de Molympics. © DRD
Redactie KW

Na de geslaagde festiviteiten in het centrum, de Statiewijk en de Belgiek is het dit weekend de beurt aan de Molenhoek om de feestvlaggen te hijsen. De Knokstraat was zaterdag het beste team in de Molympics. Vandaag wordt de grote massa verwacht tijdens de pony- en paardenkoersen.

Zes ploegen namen het zaterdagnamiddag tegen elkaar op tijdens de Molympics. Een soort spel zonder grenzen met acht ludieke proeven met vaak ludieke namen: plingplong, cross-crounty, pijltjeswerpen, bakkenestafette, ringeling, hinstapspringdrinken, gek wielrennen en discuswerpen. Ambiance was alvast troef bij de deelnemers en de talrijk opgekomen supporters.

Massa volk

Er was ook een rodedraadspel waarbij de kapiteins van de ploegen moesten proberen zoveel mogelijk omwentelingen te maken tijdens een rolschaatslooping. Het werd een spannende competitie maar de Knokstraat haalde het uiteindelijk voor de Ketsersstraat en de Kruisputstraat.

Zondagnamiddag staan de 55ste paarden- en ponykoersen op het programma op de gelegenheidshippodroom in de Breestraat. “We hebben de weergoden als bondgenoot en verwachten een massa volk”, glunderde Johan D’Heedene, de nieuwe voorzitter van het feestcomité van de Molenhoek. “Er is ook een wedstrijd voor amazones en een koppelkoers.” (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.