Molenheem op Heule-Watermolen krijgt uniek vlasdoek

Op de foto herkennen we Michel De Wandel, Walter Deleu, Pieter Soens, Suzy Boudrez, Adriaan Provoost, Carine Vroman, Philippe Avijn, Nic Cattebeke, Sandrine Verhaeghe, René Schepers en Jean-Pierre Demeersseman. © KDS
Redactie KW

Boven de bar in het ontmoetingscentrum Molenheem in Heule-Watermolen hangt nu een uniek doek in linnen met de afbeelding van Preetjes Molen. Het is het zoveelste staaltje van technisch kunnen van de Heulse firma Verilin.

Het beheerscomité van het Molenheem vond dat de zwarte bovenkant van de bar er zo eentonig en somber uitzag. Zo kwam men op het idee om aan het naburige en veelgelauwerde bedrijf Verilin te vragen of men het zag zitten om speciaal een linnen doek te weven met daarop een afbeelding van Preetjes Molen. Sinds vorig jaar kan men daar een digitale foto op linnen weven, dankzij een weefstoel van Picanol en een jacquard elektronische sturing van bij Vandewiele in Marke. Een mooi samengaan van West-Vlaamse (streek)technologie.

Pieter Soens, voorzitter van het beheerscomité van het Molenheem, was trots om het doek te kunnen presenteren. “Het is een mooie aanwinst. Het Molenheem is destijds vernoemd naar de verdwenen watermolen die zijn naam gaf aan de wijk“, zo zei hij, “maar ook Preetjes Molen, de vlaszwingelmolen die uniek is in de wereld, behoort tot Heule-Watermolen.” Het doek is 3,40 meter breed. De foto van de molen is genomen door Walter Deleu, lid van het beheerscomité. Erg goedkoop is zo’n doek, waarvan maar één exemplaar gemaakt is, natuurlijk niet: het kost 2.000 euro. (NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier