Molen De Goede Hoop in Menen krijgt grondige renovatie van ruim 100.000 euro

We zien burgemeester Eddy Lust, schepenen Griet Vanryckegem en Virginie Breyne en molenaars Freddy Duron, Henri Kerckhof en Geert Maelbrancke. © foto WO
Redactie KW

Onlangs maakte de stad een beheersplan op om de iconische molen De Goede Hoop grondig te renoveren. Het beheersplan vormt de basis voor de restauratie en werd recent goedgekeurd door het Agentschap Onroerend Erfgoed.

“Door de goedkeuring krijgen we als stad een mooie subsidie om dit waardevolle stukje erfgoed in ere te herstellen” benadrukte schepen van Erfgoed Griet Vanryckegem. “Onze molen staat als een baken aan de ingang van Menen. Al vele jaren zet het molencomité zich onbaatzuchtig in om de bijna 250 jaar oude molen elk jaar te laten draaien en bezoekers te ontvangen. Als stadsbestuur willen we de werking van het molencomité in de toekomst verder ondersteunen. Daardoor zorgen we ervoor dat we in de toekomst de molen verder kunnen ontsluiten en op deze manier het beroep van Molenaar onder de aandacht te brengen.”

Molen De Goede Hoop in Menen krijgt grondige renovatie van ruim 100.000 euro
© foto WO

De restauratie van de molen wordt dit jaar verder voorbereid om in 2021 te starten met de werken. De kostprijs voor de renovatie kost – de opmaak van het beheersplan inbegrepen – om en bij de 117.000 euro. De stad maakt hierbij aanspraak op een subsidie van in totaal 73.600 euro.

“In het kader van het goedgekeurde beheersplan zijn een aantal maatregelen rond beheer en onderhoud van de molen vastgelegd. Het beheersplan is geldig voor een periode van 24 jaar“, liet schepen van Patrimonium Renaat Vandenbulcke nog weten.

De vorige restauratie dateert van 1994. Het was op 19 april van 1995 dat de toenmalige burgemeester Jean Libbrecht de molen officieel heropende.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier