Mogelijks kattenhater aan het werk in Merkem

Is er momenteel een kattenhater actief in Merkem? Die vraag stellen enkele bewoners zich nadat al enkele diertjes de afgelopen dagen en weken verwond of vergiftigd werden. “Onze kat Nalu werd gestoken in het achterwerk. Volgens onze dierenarts duidelijk met een schop of spade”, zegt Febe D.

Febe met haar kat Nalu. © JH

Het was voor de 22-jarige Febe flink schrikken afgelopen weekend toen ze haar eenjarige kater Nalu plots zag bloeden. “Normaal staat ze ’s ochtends altijd te popelen aan de deur om weg te gaan en keert ze pas ’s avonds terug”, zegt Febe.

“Maar dit weekend niet. Ze bleef maar janken en jammeren. Toen zagen we dat ze mankte en aan haar achterwerk bloedde. We konden ze daar op dat moment onmogelijk aanraken want ze had erg veel pijn. Toen we haar toch konden vastnemen, zagen we dat ze een diepe gapende wonde had aan haar achterwerk. Het was meteen duidelijk dat ze dit niet heeft opgelopen bij een gevecht met een andere kat.”

Gestoken met spade?

Dat vermoeden werd ook bevestigd toen Febe en haar vriend met Nalu richting dierenarts reden. “Ook die was meteen overtuigd dat dit niet om een natuurlijke verwonding ging”, vervolgt Febe. “De wonde was veel te diep, te recht en haar haar was daar verdwenen. Het is helemaal zeker een snijwonde. Gelet op de breedte en diepte van de wonde is ons vermoeden groot dat Nalu gestoken werd met een schop of een spade.”

“Het gaat zeker om kwaad opzet. Dit is echt heel erg. Nalu is een echte kat die eropuit trekt in de wijk en wellicht al eens in andere tuinen rondzwerft. We begrijpen dat niet iedereen het leuk vindt dat er al eens een kat in zijn tuin zit. Maar jaag ze dan gewoon weg. Uit woede steken met een spade is er ver over. Helaas is het niet de eerste keer dat hier katten mishandeld worden in Merkem, zo bleek zelfs nadat ik mijn verhaal deelde op Facebook.”

Ook katten vergiftigd

De afgelopen dagen vond een andere buurtbewoonster haar kat vergiftigd terug aan de poort. Het dier lag stijf en met schuim op de mond op de grond. En nog een andere bewoner verloor in enkele maanden tijd drie katten waarvan er zeker twee vergiftigd werden.

Alle feiten speelden zich af in de buurt van de Kouterstraat en de Diksmuidestraat. De bewoners denken dus sterk in de richting van een kattenhater in de buurt en voor hen is de maat vol. De politie werd nog niet verwittigd maar daar zal snel verandering in komen. “Ik stap alvast naar de politie om klacht in te dienen en ook een andere bewoner zal dit doen”, besluit Febe. “Het is echt genoeg geweest. Dit moet stoppen.” (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.