Moerkerke opent vernieuwd ontmoetingscentrum ‘De Lieve’

© PDV
Piet De Ville

In de Damse deelgemeente Moerkerke werd zaterdagvoormiddag het geheel vernieuwde ontmoetingscentrum De Lieve feestelijk geopend.

Het gebouw De Lieve in dorpskern van Moerkerke bij Damme werd in 1932 opgetrokken en deed jarenlang dienst als gemeentelijke jongensschool. Jarenlang werd er les gegeven aan wel meer dan honderd leerlingen. In 1987 werd de school nog gerenoveerd maar in 1999 werd beslist dat één school voldoende bleek voor de deelkern Moerkerke en bleef enkel de vrije basisschool in de Vissersstraat over.

Nieuw jasje

Het gebouw kreeg sindsdien haar huidige bestemming als ontmoetingscentrum en filiaal van de openbare bibliotheek. “Deze functies blijven behouden maar kregen een prachtig nieuw jasje”, zei burgemeester Joachim Coens (CD&V+) bij de feestelijke opening.

“De voormalige, en behoorlijke verouderde, polyvalente zaal werd nu een mooi uitgebouwde keuken en vergaderzaal en de bibliotheek werd volledig geïntegreerd in deze polyvalente ruimte. Het gebouw kreeg ook een nieuwe toiletblok en is voorzien van alle nieuwste technieken, zowel audiovisueel maar ook qua verwarming en automatisch sluitingssysteem. Kortom: OC De Lieve is een pareltje geworden waar zovelen van zullen genieten.”

De zaal zal vanaf medio november opengesteld worden voor al wie ze wil huren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.