Moenenaar eindigt als 397ste in de Marathon des Sables

Voor zijn reis kreeg Tom Toye nog enkele tips van Tom Waes. (Foto RRZ)
Redactie KW

Tom Toyes volgende uitdaging is het afwerken van een volledige triatlon.

Vooraleer af te reizen naar deze uitdaging waarbij Tom Toye maar liefst 234 kilometer moest lopen door de woestijn, kwamen de Belgische deelnemers bijeen in de Antwerpse wijnbar Sodos. Niet toevallig, want deze bar is eigendom van Tom Waes, die deze zware woestijnuitdaging eerder ook tot een goed einde bracht.

In de eerste etappe over 34 kilometer eindigde Tom op de 452ste plaats. De tweede etappe, die 41 kilometer lang was, legde Tom af in iets meer dan tien uur. Hij had het vooral mentaal lastig en strandde uiteindelijk op de 448ste plaats. De zwaarste etappe was de vierde over 81 kilometer. Tegen alle verwachtingen in deed Tom daar ‘maar’ 16 uur over en kwam hij tijdig over de meet. Tom eindige uiteindelijk als 397ste van de 917 aangekomen deelnemers. Daarvoor had hij 43 uur 25 minuten en 20 seconden nodig.

Ondanks alle ontberingen spreekt de Moenenaar al van een nieuwe uitdaging, namelijk een volledige triatlon afwerken. Hoeveel deze uitdaging zal opbrengen ten voordele van het Kinderkankerfonds op vlak van sponsoring, zal later blijken.

(RRZ-GF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Gaver en Kortrijks Handelsblad van vrijdag 18 april.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.