Moederdagliedje van Augustijn: “Tied da’k je were zie”

Redactie KW

Het was niet speciaal voor zijn mama bedoeld, maar de nieuwe single ‘Elke dag’ van Augustijn past wel ideaal in de aanloop naar moederdag. Hoewel het nu kan, is het nog niet zeker dat de zanger haar zondag zal terugzien.

De nieuwe single Elke dag van Augustijn Vermandere – zoon van – is een cover en hertaling in het West-Vlaams van Buddy Holly’s Everyday. “Ik maakte het liedje vorige week, toen er inderdaad al sprake van was om de mensen weer meer toe te laten om elkaar te zien”, vertelt Augustijn.

Toen mijn vrouw mijn versie hoorde, zei ze spontaan: ‘Ah, een liedje voor je mama geschreven?’ Ikzelf had het wat ruimer opgevat: het gevoel van je lief, je vriendjes of je familie terug te zien na een grote vakantie of lange quarantaine. Maar het toeval wil dat Buddy Holly één van mijn moeders favoriete artiesten is… Dus is het misschien toch een ideaal liedje voor moederdag.”

Met de nieuwste beslissingen van de nationale veiligheidsraad zou Augustijn zijn moeder in principe kunnen terugzien. Maar het is nog niet zeker dat dat ook zal gebeuren. Net als bij veel mensen is het ook bij Willem en mevrouw Vermandere niet eenvoudig uit te maken welke vier mensen in hun ‘bubbel’ zullen komen. “We weten nog niet hoe we het zullen doen”, bekent Augustijn. “Maar ze zal me wel horen op de radio – het liedje is al opgenomen in de playlist van Radio 2 – en via de telefoon.”

Beluister Elke dag van Augustijn hier.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier