Moeder zwaar verbrande kleuter: “Scan positief, maar Lander heeft nog veel pijn”

Redactie KW

Eén van de kleuters die vorige vrijdag zwaar verbrand raakte op school in Blankenberge zou eind deze week mogelijk al naar huis mogen. Het jongetje moet niet geopereerd worden en zal wellicht goed herstellen. “Al heeft hij wel nog veel pijn.”

De twee kleuters die vrijdag het zwaarst verbrand raakten toen ze water van 90 graden heet over zich heen kregen in de refter van d’Oefenschool in Blankenberge liggen naast elkaar in het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. Gistermorgen werden de jongens allebei gewassen. Geen sinecure, want door de brandwonden op hun lijfjes is het een pijnlijke aangelegenheid. “Daarom leggen ze hem eerst in slaap“, zegt Bianca Van Roelenbosch (31), de mama van Lander (2).

Het gaat – gezien de omstandigheden – behoorlijk goed met het jongetje. Zijn hele hoofdje is ingepakt, maar volgens de dokters geneest hij goed. “Ze hebben een scan gedaan van de brandwonden. En die was eigenlijk overal positief”, zegt Bianca. “Hij zal niet geopereerd moeten worden en daar zijn we op zich wel al heel blij mee.”

Lander ziet wel behoorlijk hard af. Slapen lukte zondagnacht niet door de pijn. Maar er is beterschap in zicht, want mogelijk mag de jongen vrijdag al terug naar huis. “Als hij zo verder evolueert is dat een realistische verwachting”, zegt zijn moeder. “Al zal hij daarna wel nog geregeld naar het ziekenhuis in Gent moeten voor de naverzorging. Hoe lang die nog zal duren is uiteraard niet helemaal duidelijk.”

Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag tijdens de middagpauze in de refter van d’Oefenschool. De drie jongetjes waren toen aan een buffetkar met bakken vol heet water om het eten warm te houden gaan hangen. De kar kantelde en ze kregen het water over zich heen. De drie jongetjes raakten verbrand. Eentje mocht na verzorging het ziekenhuis al verlaten. De andere twee werden naar het brandwondencentrum gebracht.

De moeder van het tweede jongetje is ook in het ziekenhuis aanwezig. Zij wil voorlopig niet uitgebreid reageren. “Het gaat absoluut niet goed met mijn zoontje Diëgo. En ik wil mijn verdere aandacht op hem vestigen“, klinkt het in een kort bericht. Ondertussen is de politie ook bezig met een onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeluk.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier