Moeder zoekt lief voor zoon Jels in ‘Iedereen beroemd’: “Verloren weddenschap leidde tot leuke date”

Afgelopen dinsdag ging Cindy Casier op zoek naar een lief voor zoon Jels in de rubriek ‘mama’s kindje’ van het één-programma ‘Iedereen beroemd’. Een verloren weddenschap zorgde ervoor dat Jels Devlaminck in deze rubriek terechtkwam. Een goede zet, zo bleek.

Cindy Casier met zoon Jels Devlaminck.©BR1 BRU
Cindy Casier met zoon Jels Devlaminck.©BR1 BRU

Jels Devlaminck wordt binnenkort 21 en studeert de richting journalistiek. Hij greep de coronaperiode aan om samen met twee medestudenten op regelmatige basis een podcast af te leveren. Hun opzet kreeg de naam ‘Puur’ mee en gaat over cafépraat. Om deze podcasts in de kijker te plaatsen besloot het trio om ze telkens na de opname op de sociale media te delen. Wie deze regel echter niet nakwam, diende een tegenprestatie te leveren die door de overige twee programmamakers bepaald zou worden. “Ik durf wel eens iets te vergeten”, geeft Jels toe. “Zo kreeg mijn haar enkele maanden geleden ook al eens een ander kleurtje (lacht). In december was het opnieuw zover. Ik kon toen niet bedenken wat mijn medecollega’s voor mij in petto hadden, maar ze deden alvast geheimzinnig. Achter mijn rug om namen ze contact op met mijn moeder en schreven ons samen in voor de rubriek ‘mama’s kindje’ van het één-programma Iedereen Beroemd.”

In de ogen kijken

De programmamakers van Iedereen beroemd zagen potentieel in de aanvraag en gingen op zoek naar een geschikte date voor Jels. Die vonden ze in Desselgem. “De opnames voor het programma gebeurden begin januari in Gent in restaurant Spazio24”, gaat Jels verder.

“Tijdens deze opnames was ik volledig afhankelijk van hoe mijn moeder mij voorstelde, omdat ik zelf niets mocht zeggen. Blijkbaar maakte haar voorstelling indruk op de mama van Cilia. Zonder twijfelen plaatsten ze op het einde de cupcake die ze bijhadden onder het schaaltje waardoor er een geslaagde match ontstond. Zelf vind ik het alvast een heel creatieve manier van daten die de programmamakers uit hun mouw toverden in coronatijd. Ik diende mijn date ook een minuut lang in de ogen te kijken, maar als ik eerlijk mag zijn, vond ik dat helemaal niet erg. (lacht) Ondanks dat ik Cilia nog niet terugzag sinds de opnames in Gent, blijven we verder contact houden per telefoon en sociale media.”

Vlot gesprek

Ook mama Cindy Casier houdt aan de opnames een bijzondere ervaring over. “Dergelijk initiatief vind ik een aanrader voor personen die wat verlegen zijn en zo moeilijker aan een lief raken”, weet Cindy. “Toen ik de vraag kreeg van Jels medeprogrammakers was ik meteen gewonnen voor het idee. Zonder twijfelen en zelf kennis te hebben welk programma het was, stemde ik toe. Enkele dagen later al werd ik gecontacteerd door de redactie. In deze babbel werd nagegaan welk type Jels zelf is en welk type meisje hij leuk vindt. Lang hoefden de programmamakers duidelijk niet te zoeken, een week later kwam al het bericht kwam dat ze een match hadden gevonden. De dag van de opname waren we beiden wat zenuwachtig. Zelf kreeg ik een vlotte mama als gesprekspartner aan de overkant van de tafel. We vergaten zelfs even dat er camera’s op ons gericht waren. We hebben er beiden een leuk moment beleefd”, verzekert Cindy Casier. (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.